Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » Literatúra

Čitateľský denník

1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  
Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1743
Príspevok16.05.2008 - 19:00     Citovať
Cez Anerickú tragédiu a Dona Quijota (fakt sranda z neho) som sa prečítala až k Denníku Bridget Jonesovej :coverlaugh:
proste som potrebovala niečo na odľahčenie tých starších štýlov, síce som to už videla sfilmované, ale v tej knihe ide o jej super hlášky Laughing
Pohlavie:Ženaatalanta
vala

Príspevky 1669
Príspevok16.05.2008 - 19:10     Citovať
Dennik Bridget Jones je uzasne vtipna kniha a pacila sa mi aj napriek tomu, ze som videla film velmi vela krat predtym(patri medzi moje najoblubenejsie). Smile

Pohlavie:ŽenaAlmiel
vala

Príspevky 990
Príspevok16.05.2008 - 21:45     Citovať
Ja som za tento uprsšaný a umrholený deň stihla zmáknuť Timravu - Ťapákovci
Pohlavie:ŽenaLeya
vala

Príspevky 486
Príspevok17.05.2008 - 12:40     Citovať
Sapkowski- Veza bláznov Cool skutocne skvela kniha

All I want and all I need, is to see my enemies bleed...
Pohlavie:MužMenelmacar
vala

Príspevky 365
Príspevok18.05.2008 - 16:30     Citovať
Leya Napísal(a):
Sapkowski- Veza bláznov Cool skutocne skvela kniha

to si pockaj este na Bozich bojovnikov a Svetlo vecne. super trilogia Very Happy

Mors unisera non est, abitus ad mortem est miser.
Smrť nie je zlá, zlá je iba cesta k nej.
vala

Príspevky 1743
Príspevok18.05.2008 - 17:48     Citovať
k Sapkowskému by som sa rada dostala
teraz som začala Franz Kafka - Proces
zaujímavá kniha (po 22 stranách), tak snovo bizarná, povedala by som, len občas mám pocit, že sa autor príliš zakecá do úvah, toho sa bojím (úvahy nevadia, ale "príliš"...)
Pohlavie:Ženaalayn
vala

Príspevky 346
Príspevok01.06.2008 - 09:00     Citovať
prave citam Nadbytocni od Gemmy Malleyovej Smile perfektna kniha odporucam :thumbsup: normalne som sa zacala bat buducnosti Rolling Eyes
Pohlavie:MužFingolfin Naermarth
vala

Príspevky 890
Príspevok01.06.2008 - 10:10     Citovať
ja citam LOTR-a po anglicky :wacko:

Zabi ohyzda, zachrániš Stredozem!
www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2824
Príspevok01.06.2008 - 18:05     Citovať
...a ja citam ucebnicu Filozofia Crying or Very sad ...to ako keby ani slovensky nebolo pisane! Crying or Very sad

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
Pohlavie:MužHurin
vala

Príspevky 310
Príspevok01.06.2008 - 22:42     Citovať
Ja citam Slovensko v dobe bronzovej Crying or Very sad a do piatku to musim vediet na skusku Crying or Very sad

Lacho calad! Drego morn!

!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
viac info: www.lotrgame.forumup.sk
Reklama
Pohlavie:MužMablung
vala

Príspevky 1114
Príspevok02.06.2008 - 01:03     Citovať
Sem som asi este nikdy neprispel,tak nastal cas. Very Happy
Behom tychto dvoch mesiacov som si precital vsetkych Potterov pocnuc Tajomnou komnatou(Kamen mudrcov som precital davno predtym ako vysiel prvy film),pokracujuc Vaznom z Azkabanu,Ohnivou casou,Fenixovym radom,Polovicnym princom a dnes som docital Dary smrti a musim povedat ze tak zazraty do knih som v zivote nebol.Doslova som hltal kazde slovo z knih a nechcelo ma to pustit.Pri citani som akoby pozeral film.Vsetko sa mi zjavovalo v okamihoch citania aj ked to boli takmer uplne ine obrazy ako vo filmoch.Zvlastny pocit.. Smile parkrat som ledva udrziaval slzy a niekedy som ani nedychal Very Happy
Potter moze aj za to ze som par noci nespal Rolling Eyes pri nom som zabudol takmer zabudol ze existuje internet a podobne hovadiny.Popri nom existovala iba rodina a gitara.nic ine Very Happy a teraz je to zvlastny pocit ked je koniec..Akoby mi nieco chybalo.Precitam si asi vsetky este raz a vrhnem Imperius na Rowlingovu nech napise dalsi diel alebo aspon dodatky ku kniham.Co takto zivotopis Albusa Dumbledora?To by nebolo zle...
No skratka...este nikdy som nemal taky pocit z citania knih.Ani pan prstenov,silmarillion,hobbit a nedokoncene pribehy sa tomu bohuzial nevyrovnali aj ked ich mam rovnako rad

Axor cotumolmavar ilcuvar anaresse
Fíre cotumonyan! Fíre orquim!
vala

Príspevky 890
Príspevok02.06.2008 - 06:33     Citovať
Mablung Napísal(a):
Sem som asi este nikdy neprispel,tak nastal cas. Very Happy
Behom tychto dvoch mesiacov som si precital vsetkych Potterov pocnuc Tajomnou komnatou(Kamen mudrcov som precital davno predtym ako vysiel prvy film),pokracujuc Vaznom z Azkabanu,Ohnivou casou,Fenixovym radom,Polovicnym princom a dnes som docital Dary smrti a musim povedat ze tak zazraty do knih som v zivote nebol.Doslova som hltal kazde slovo z knih a nechcelo ma to pustit.Pri citani som akoby pozeral film.Vsetko sa mi zjavovalo v okamihoch citania aj ked to boli takmer uplne ine obrazy ako vo filmoch.Zvlastny pocit.. Smile parkrat som ledva udrziaval slzy a niekedy som ani nedychal Very Happy
Potter moze aj za to ze som par noci nespal Rolling Eyes pri nom som zabudol takmer zabudol ze existuje internet a podobne hovadiny.Popri nom existovala iba rodina a gitara.nic ine Very Happy a teraz je to zvlastny pocit ked je koniec..Akoby mi nieco chybalo.Precitam si asi vsetky este raz a vrhnem Imperius na Rowlingovu nech napise dalsi diel alebo aspon dodatky ku kniham.Co takto zivotopis Albusa Dumbledora?To by nebolo zle...
No skratka...este nikdy som nemal taky pocit z citania knih.Ani pan prstenov,silmarillion,hobbit a nedokoncene pribehy sa tomu bohuzial nevyrovnali aj ked ich mam rovnako rad

nech ťa tu už nevidím, ty potteromaniak Laughing ale nie, ja som mal podobny rozporuplny pocit, ked som cital HP, ale vtedy som ešte úplne nechápal Silmarillion (mal som asi 11 rokov) a tiež som si myslel, že HP kraľuje nad knihami. Ale keď som pochopil všetky veci od Tolkiena, ktoré som nechápal (a tým som sa dostal viac na kĺb aj samotnému Pánovi Prsteňov), tak som Potterovky "odhodil" Cool

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 1743
Príspevok02.06.2008 - 15:59     Citovať
Mablung, odporúča, Metlobal v priebehu vekov a Fanatstické zvery a ich výskyt, potešíš sa
tiež som mala HP obdobie, ale PP to prekonal, aj ekd som si dlho, dlho myslela, že to nie je možné
osobne mám doma 6 HP, chýba mi posledný diel ešte prečítať

A čítamKň stále Krstného otca, ktorého som dnes dakde nechala v škole Very Happy
Pohlavie:ŽenaMonka
dunadan

Príspevky 95
Príspevok02.06.2008 - 17:45     Citovať
Ja momentálne čítam Almanach záhad.
Je to akási zbierka všetkých záhad a nevysvetliteľných javov, príbehov, ktoré sa stali v minulosti od starovekého Egypta až po dnešok, tiež sa tam rozpráva o vílach, škriatkoch, atď. Je to zaujímavé čítanie, pretože sa mi páčia mystery príbehy s kadejakými bytosťami z iných svetov, alebo nadprirodzenými schopnosťami,..., asi preto to čítajú aj moji dvaja bratia :coverlaugh:

You will find adventure
Adventure will find you
vala

Príspevky 990
Príspevok02.06.2008 - 17:48     Citovať
Aj u mňa sa to velmi bilo(a možno že ešte nepodvedome bije Laughing )Som tiež bola zažratá do toho a hltala som stránku po stránke...ale Tolkien zatial vyhráva(dufam, že to tak ostane)Tolkien ma dostal svojou vycibrenou fantáziou(trpalíci, elfovia, história každej rasy a pod. Naozaj čistá fantázia)

Teraz čitam Vajce a ja od Betty Mcdonaldovej
Pohlavie:MužMaedhros
vala

Príspevky 969
Príspevok02.06.2008 - 18:10     Citovať
Literaturu faktu
Josef Krasny-Lucifer a Lilit
dva historicke archetypy...historicka kvazi encyklopedia o luciferovi a potom o lilit...

The evil is back in Earth
info: www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužMablung
vala

Príspevky 1114
Príspevok02.06.2008 - 18:43     Citovať
Niromwell Napísal(a):
Mablung, odporúča, Metlobal v priebehu vekov a Fanatstické zvery a ich výskyt, potešíš sa

tie uz mam davno prestudovane Very Happy ale dik

Fingi:
No to bude tym ze som SIlmarillion cital naposledy velmi davno a cital som ho tolkokrat ze ma takmer omrzel Very Happy

Axor cotumolmavar ilcuvar anaresse
Fíre cotumonyan! Fíre orquim!
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2824
Príspevok03.06.2008 - 17:27     Citovať
Hmmm, tak u mna "potteromania" prepukla tiez skor,lebo som tie knihy zacala citat pred PP, ale hned po precitani Tolkienovych knih ma prstenofilia ovladla natolko, ze ma ovlada uz roky rokuce velmi pevne a stale sa znasobuje. Tolkien je podla mna prepracovanejsi, hlbkovejsi - ved vytvoril novy svet, s uzasnymi kulturami. Tym nechcem povedat, ze Rowla nema fantaziu, ale skratka majster Tolkien ju mal ovela rozvinutejsiu , tot imho Smile

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
vala

Príspevky 890
Príspevok03.06.2008 - 18:08     Citovať
Menelya Napísal(a):
Hmmm, tak u mna "potteromania" prepukla tiez skor,lebo som tie knihy zacala citat pred PP, ale hned po precitani Tolkienovych knih ma prstenofilia ovladla natolko, ze ma ovlada uz roky rokuce velmi pevne a stale sa znasobuje. Tolkien je podla mna prepracovanejsi, hlbkovejsi - ved vytvoril novy svet, s uzasnymi kulturami. Tym nechcem povedat, ze Rowla nema fantaziu, ale skratka majster Tolkien ju mal ovela rozvinutejsiu , tot imho Smile

ano, mne sa tiež páčilo Tolkienovské prepracovanie. Koniec koncov, tri časti písal 12 rokov a nik ho do toho nesúril (iba on sám) a Rowlingovú do toho hnalo vydavateľstvo, takže v tom zhone urobila zopár chýb (konkrétne si nepamätám, ale raz som ich s kamošom preberal dve hodiny) ale nedávam to za vinu jej, je to fajn spisovateľka.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 1669
Príspevok06.06.2008 - 17:05     Citovať
James Hilton - Strateny obzor

Reklama
Pohlavie:ŽenaLeya
vala

Príspevky 486
Príspevok06.06.2008 - 19:54     Citovať
u mna sa este stale prejavuje potteromania ale tentokrat po francuzsky Laughing takze Harry Potter et l´école de sorciers Laughing a pomedzi to triumfy zilinskej kniznice ako Čaropravnost od Prattcheta a na rade je potom Troja od Davida Gemmela Rolling Eyes

All I want and all I need, is to see my enemies bleed...
vala

Príspevky 990
Príspevok06.06.2008 - 21:31     Citovať
atalanta Napísal(a):

At ten Hilton ťa nejako zobral...
vala

Príspevky 1669
Príspevok06.06.2008 - 23:52     Citovať
Almiel Napísal(a):
atalanta Napísal(a):

At ten Hilton ťa nejako zobral...

Ano, su to jeho dve najznamejsie knihy, tak som sa rozhodla precitat obe.
Ak budes chciet, potom ti mozem naoisat, ako sa mi to pacilo.

Pohlavie:Ženaarya
hobit

Príspevky 29
Príspevok27.06.2008 - 10:10     Citovať
Elizabet Kostovová - Historička
je to uzasna kniha :wub: :wub: :wub:
vala

Príspevky 1743
Príspevok27.06.2008 - 13:33     Citovať
ja som si na prázdniny prichystala: Stephen King - Carrie
a tiež by som chcela skúsiť Červený a čierny od Stendhala a prehľadať domácu knižnicu Smile
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  
Strana 15 z 19

Google