Dalsi den,dalsia cast
âAhoj otec.Nejdes nejak skorsie?"
âAno idem, preco?"
âNic, len tak." povedal Kiero no myslel si nieco ine. Chcel sa este dohodnut s Falnilom o love ktory si naplanovali na jeho narodeniny.
âFajn, mozme teda vyrazit?"
Kiero prikyvol.Falnilov dom stal na frekventovanej ulici ,kedze viedla k brane mesta.Kiero so Sannynom sa predierali davom az k brane ktoru strazili dvaja straznici.Ked vysli po pravici sa im rozliehal les az za obzor v ktorom hraniciari strazili hranice Tilionu.O kilometer dalej bol postavene zelene stany ktore tvorili tabor v ktorom prostriedku boli zbytky ohna.Zo stanu sa vynoril vysoky muz v kruzkovom brneni a s briadkou pod perami.Dosli k taboru a az vtedy si ich muz vsimol.
âA Sannyn vitaj! A to je urcite Kiero ,ze?"
povedal muz, zovrel past a polozil si ju na plece.
â Ja som Vaemyr. Zastupujem tvojho otca v jeho nepritomnosti."
â Tesi ma. Ano som Kiero, Sannynov syn. Si tu len ty?"
V tom z krovia vysli traja maldy muzi, jedne nizsi a dvaja vyssi v podobnom odeve ako nosi kazdy hranciar. Nizsi mal cez seba prehodeny luk a na chrbte tulec sipov, jedn z vyssich mal kopiju a pastny stit a nakoniec posledny mal len mec pripnuty na opasku.
âAaaah novacik, ake sladke.Som Darcyn, najlepsi lucistnik hraniciarov vychodneho Tilionu."
odfrkol mensi muz s lukom, pohodil na Kiera pohrdavy pohlad a predstupil o krok dopredu akoby chcel ukazat svoju nadriadenost.
âSnad sladsie ako med z Hranicneho lesa Darcyn! Som Nimwan, jeden z najlepsich sermiarov z hraniciarov." a napodobnil Darcyna ked dohovril.
âOch ,ano priatelia.Sladsie to snad byt ani nemoze. ja som Antar, skvely kopijnik hraniciarov."
a tak ako jeho druhovia zavrsil trojku hraniciarov.
Kiero urobil kyslu tvar a ironicky odfrkol:
âAkaze to mudra a skvela skupina."
Nimwan vytiahol mec a chcel ho prilozit ku Kierovmu krku no zastavil ho mec Kierovho otca.
âTak a dost!Dnes sa vam sluzba skoncila.Practe sa domov a oddychnite si kym mate cas."
Nimwan sviznym tahom zastrcil mec spat do posvy a spolu s Darynom a Anatarom odkracali k mestu.
âNesmies si ich brat k srdu ,Kiero. V povahe su to cierne ovce hraniciarov no v boji sa im takmer nik nevyrovna." povedal Sannyn.
Kiero povzdychol.
âMam silnu volu otec. Nic ma lahko nerozpali."
âTo viem no i tak si na nich davaj pozor. Budu s tebou v skupine este dvaja. Jeden novacik a moj stary priatel.Mali by prist kazdu chvilu."
Sadli si do stredu tabora a mlcky cakali.Po niekolkych zldhavych minutach cakania zazreli ako z brany vystupuje tmava postava v zelenom plasti a rychlo sa k nim blizi.Napokon k nim osoba prisla a riekla:
â Bud pozdraveny Sannyn, vodca hraniciarov vychodneho Tilionu!"
âNaco tie formality stary priatelu?Toto je Eagil, podla mna najlepsi hraniciar Tilionu ktory kedy kracal na zemi a vratil sa na moju prosbu."
âAh tolka chvala Sannyn. Ani neviem ci som jej hodny.
S kym budem teda v skupine?"
âS mojim synom Kierom..."
âPockaj ty mas syna?!" povedal Eagil a nahlas sa rozosmial.
âTy ktory si behal za zenami akoby sa nechumelilo? Tak mi ho teda predstav!"
Sannyn zacal byt nervozny.
âAno Eagil, usmialo sa na mna stastie. Toto je Kiero, moj syn a syn Forahinin."
Sannyn ukazal na Kiera ktory vstal, polozil zovrety past na plece cim preukazal uctu.
âTesi ma ,ze sa stretavam s takouto vyznamnou osobou ako si ty Eagil."
Eagil napodobnil tento pozdrav.
âPotesenie je na mojej strane Kiero. Takze tvoja matka je Forahina...hmmm..Forahina. Vidno ,ze si na teba stastie naozaj sadlo Sannyn."
Sannyn prikyvol a Kiero mal uz uz otazku na jazyku ktoru doplnoval jeho spytavy pohlad no jednym pohladom Sannynovho pohladu na Kiera otazka zmizla a Kiero sklopil zrak.
â...a este jednym novacikom. Staraj sa o nich dobre a uc ich lebo sa este maju comu priucit!"
âNemaj strach Sannyn.Slubujem ti ,ze ich budem ucit ako raz mna moj ucitel Aelabas." povedal Eagil a s trpokou tvarou upriamil pohlad na spicky svojich ciziem.
âNo kedy pride?!Dokonca aj ja som bol dochvilnejsi!"
Akonahle to dopovedal z mestskej brany vybehla ponzisia postava s lukom prehodenim na chrbte a s tulcom sipov.Cierny plast za za beziacou postavu zohybal.Postava dobehla.
Tak co poviete?
Troska som sa rozpisala.
( a feli preto si to pisal do viacerych prispevkov lebo najviac mohlo byt 100 zlatiek a ty by si za ten prispevok dostal viac,ze? alebo je to len moj odhad?)