Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » U Skákavého poníka

Ľudova kultúra.

Mate radi ťudovú kultúru??(popri tom aj folklor)
Ano .
33%
 33%  [ 2 ]
Nie
0%
 0%  [ 0 ]
Neviem , mozno niekedy.
50%
 50%  [ 3 ]
Co to je za tema??
16%
 16%  [ 1 ]
Celkom hlasov : 6

Pohlavie:ŽenaAlmiel
vala

Príspevky 990
Príspevok01.01.2008 - 23:34     Ä˝udova kultĂşra. Citovať
Ľudová kultúra
Vsetko co sa tyka piesni, tanca , obycajov alebo aj nasich slovenskych filmov zameranych na tuto temu.Je ich pomerne dost Smile

Mozno sa cudujete, co tu robi tato tema.Strasne mi chybyla.Myslim si, ze Slovensko je bohate na ludove tradicie, ktore postupne vymieraju.No ked vymru uz ich neziskame naspat.

Je to tiez tema o tom ako, kedy a ci ste sa niekedy dostali do kontaktu s folklorom.

Tiez by ma zaujimalo , nejake tie ine zvyky a obycaje.Co je typicke pre vasu oblast a tak

.Tak sa nehambite a ukazte svoje dedicstvo :thumbsup:
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2824
Príspevok01.01.2008 - 23:41     Citovať
Tak,...volakedy davno, ke som este chodievala na zakladnu skolu a ked som este chodievala do hudobnej skoly na husle, som hravala v skolskom folklornom subore. Ja velmi k folkloru neinklinujem, a v subore som sa viac trapila ako tesila, kedze som tam musela chodit povinne :crazy: ...No ale co uz.

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
Pohlavie:ŽenaAlmiel
vala

Príspevky 990
Príspevok01.01.2008 - 23:51     Re: Ä˝udova kultĂşra. Citovať
Ja mam strasne rada vsetko ludove.Kulturu, folklor, ...
Ovplivnilo ma to uz v detstve.Viete, ked clovek chodi devat rokov do DFS(Detsky folklorny subor) tak sa toho len tak nezbavy.
Dalej je tu oco.Ludovy umelec.Kazde prazdniny chodim s nim aspon na dva jarmoky a to sa proste neda aby clovek nevnimal tu ludovost.
A nakoniec je to asi aj tym , ze zijem dedine, ktora je niekedy oznacovana ako dediny, ktora najviac uchovava ludove zvyky a tradicie.
Nas kroj:
http://www.liptovskesliace.sk/index.php?menu=8&s=kroj

Ako, som hrda, ze som sliacanka.
Dnes som pozerala film Rok na dedine. Zachar a Matejka(mam rada tohot herca, niet nad jeho ,,Prejdi ho lotra" z Neveri po slovensky)excelovali ako vzdy. :thumbsup: Ale o inom.Ked to tak pozeram tieto filmiky, tak tam pocujem najmenej dva nase pesnicky a ked este vidim tie nase kroje Rolling Eyes Ako je to uzasny pocit, ked pesnicku co mate asi tak najradsej , tu vasu co pozna len vasa obec zrazu zaspievaju v telkaci.No len tolko , ze sme asi mensia bana pre taketo veci.Sak sa aj stava, ze sliacania su vo filme ..Mozte si mysliet , ze som :crazy: ale mne to nevadi.Proste zboznuej ludovy tanec a nedami nazapocuvat sa do pesniciek....
Pohlavie:MužSivy putnik
elf

Príspevky 176
Príspevok01.09.2008 - 19:04     Citovať
Musim sa priznat ludovky zrovna nemusim. Ale ked som bol mensi tak som pravidelne kukal na Repete s Ivanom Krajickom co bezalo na stv1. A raz som dokonca hral v divadelnom predstaveni na zakladke postavu farara. Este ze bolo iba jedno vystupenie. Very Happy
No a teraz ked sa chcem priblizit ku "kulture predkov" tak si pozrem nejaky serial ako Slovacko sa nesudi ci film Svako Ragan.(vedla nas kedysi byval starsi sused a ten sa nanho strasne podobal)

"Kdo je tam? Nikdo, len mi sliepky."

"Ash nazg durbatuluk, asg nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul."
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Google