Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » U Skákavého poníka

Sci-Fi

Máte radi sci-fi?
Áno, veľmi.
70%
 70%  [ 7 ]
Iba filmy.
20%
 20%  [ 2 ]
Iba knihy.
0%
 0%  [ 0 ]
Nie.
10%
 10%  [ 1 ]
Celkom hlasov : 10

Pohlavie:Mužv_l_a_d_o
elf

Príspevky 144
Príspevok21.12.2007 - 17:30     Sci-Fi Citovať
Máte rady science fiction literatúru a filmy? Podeľte sa o svoje názory na tento žáner tak často priraďovaný k fantasy a pritom tak rozdielny. Smile

Hlasujte v Laurelin alebo Telperion? 2. KOLO
Pohlavie:ŽenaCelebril
vala

Príspevky 822
Príspevok21.12.2007 - 17:58     Citovať
hmm nie...je mi to take nesympaticke...prilis take...pozemske...lol neviem to opisat

elf

Príspevky 144
Príspevok21.12.2007 - 18:01     Citovať
Freyja Napísal(a):
hmm nie...je mi to take nesympaticke...prilis take...pozemske...lol neviem to opisat

dík za názor Very Happy

Pohlavie:MužXaron
elf

Príspevky 130
Príspevok21.12.2007 - 18:02     Citovať
Mno kedze sci-fi je da sa povedat moj zivotny styl a uz od mladi na nom frcim,pocnuc mojou"sci-fi bibliou"Stargate SG-1 teraz Atlantis,som velkym fanusikom tohto zanru,avsak vacsinou su to tie americke komercaky ale co uz narobim. Very Happy Ktore ale bavia velmi vela ludi,co som sa a teda i z nasho webu rozhodoli roznasat medzi populaciu prednaskami a tvorbou scifi programu na slovenskych conoch Wink
Sci-fi diela od takych velikanov ako napr:
Issac Asimov su zevraj bomba,ale mna proste nejako nelakaju. :unsure:

I´m fearless, honourable and beautiful because>>

"Aliqius callidus de caelum, degenero contendo mei"
Pohlavie:ŽenaRamgad
vala

Príspevky 387
Príspevok21.12.2007 - 21:26     Citovať
Sci-fi zboznujem, mozno je aj viac kvalitnejsej sci-fi ako fantasy.

Medzi kvalitnu sci-fi zaradujem napriklad Asimova (Zakladna/Nadace) a Herberta (Duna). Zboznujem tie knihy, Herbert sa mi uspesne mnozi na policke.

Sci-fi filmy mam tiez rada, spomeniem Dunu (Lynchovu) aj miniserie Duna a Deti Duny, naozaj velmi svojsky spracovane + krasna hudba Very Happy

A moj najoblubenejsi sci-fi serial je rozhodne a jednoznacne Battlestar Galactica. Neporovnatelne s inymi scifickami, perfektne prepracovane, vyvoj charakteru postav a komplikacia deja :heart: :grindance:

A aby som nezabudla, aj Verne sa hadam rata medzi sci-fi, teda niektore jeho romany.

btw. nebola tu uz takato tema predtym? mne sa iba tak zda, nepamatam si to presne
Embarassed

môj WEB O TOLKIENOVI, FANTASY A HISTÓRII

Naposledy upravil Ramgad dňa 21.12.2007 - 21:37, celkom upravené 1 krát
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2824
Príspevok21.12.2007 - 21:30     Citovať
Ja mam sici-fi taktiez velmi rada. Podobne ako Xaron, aj ja uz odmala poznam tento zaner. Poznam ho dokonca skor ako fantasy. Skratka, pre mna su sci-fi a fantasy sestry, bez ktorych nemozem zit, hoci v poslednej dobe som prilnula viac k fantasy.

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
elf

Príspevky 144
Príspevok23.12.2007 - 18:33     Citovať
:grindance: Ramgad, súhlasím. Práve som od Asimova dočítal Robohistóriu I a II a som nadšený. A Dunu som síce (zatiaľ) nečítal, ale nedávno som videl tú Lynchovu a na to, aké je to staré to je pecka!
:thumbsup: :thumbsup:

neviem, podobnú tému som hľadal, ale nič som nenašiel a tak som pre zarytých scifi maniakov založil túto :secret:

Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2824
Príspevok23.12.2007 - 20:11     Citovať
Ja som Dunu tiez necitala, ale videla som filmy a boli docela fajn

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
elf

Príspevky 144
Príspevok26.12.2007 - 11:26     Citovať
Ramgad Napísal(a):

Medzi kvalitnu sci-fi zaradujem napriklad Asimova (Zakladna/Nadace)

A co jeho poviedky, ktore sa ti pacili?

Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1743
Príspevok27.12.2007 - 00:46     Citovať
ja sa votriem s tým, že sci-fi poznám oveľa dlhšie ako fantasy a zo star wars som bola (zamladi) absolútne nadšená, ale teraz mám oveľa radšej fantasy, obzvlášť starí sci-fi mi pripadajú... vidno na nich, že sú staré, to mi vadí. &a ked už tak, mám radšej klasické sci-fi filmy ako knihy, hovorím o tej klasike s mimozemšťanmi a technickými novinkami, na ktoré ja veľmi nie som :unsure:
Ale sci-fi je veľmi široký pojem a ked je vypracovaný príbeh a dobrý originálny nápad (Duna, Star wars, Babylon 5 - to posledné som pravidelne pozerávala Very Happy ), viem sa tým nadchnúť. Osobne mi veľmi učaroval Matrix, páči sa mi, že preslávil a ako spracoval svoju originálnu myšlienku (aj Animatrix)

dosĹĄ ma štve, ked Äľudia zamieĹ?ajĂş sci-fi a fantasy, majĂş spoloÄŤnĂ˝ len jedinĂ˝ znak - nereálno - osobne si myslĂ­m, Ĺľe atmosfĂ©rou sĂş väčšinou Ăşplne rozdielne, ja som skĂ´r orientovanaá na mágiu, jednoduchosĹĄ prĂ­rody a podobnĂş romantiku, ÄŤiĹľe mĹ?a vedecká fantastika, ako som pĂ­sala, berie len v originálnych nápadoch
Reklama
elf

Príspevky 144
Príspevok27.12.2007 - 16:07     Citovať
Ani ja nemám rád, keď miešajú dokopy sci-fi a fantasy. Ale máš pravdu, že svojou podstatou k sebe patria, aj keď sú tak odlišné.

A ozaj, čo poviete na Votrelca, resp. Predátora a AVP? Už sa natáča dvojka!
Alien vs. Predator Requiem

:thumbsup: :thumbsup:

Pohlavie:MužSivy putnik
elf

Príspevky 176
Príspevok13.08.2008 - 11:06     Citovať
Jasne ze mam rad sci-fi. Sa pamatam jak som kedysi pravidelne kukal na star trek na ct1. Dneska bezim na stargate. Cool

"Ash nazg durbatuluk, asg nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul."
Pohlavie:MužMadril
elf

Príspevky 144
Príspevok27.08.2008 - 15:38     Citovať
ja mam strasne rad scifi najme stargate skoda ze uz aj atlantis konci

Tri prstene elfským kráľom vonku pod nebom, Sedem pánom trpaslíkov v sieňach z kameňa, deväť mužom z ľudí, ktorých osudom je skon, A veľprsteň pre Mňa.
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Google