Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » Hudba

Heavymetal

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1743
Príspevok31.07.2008 - 13:44     Citovať
Almiel, všakže? Very Happy

ľudia, takéto prevedie skladby Trooper ste ešte nepočuli Laughing Laughing Laughing
Pohlavie:Muždunadan
dunadan

Príspevky 99
Príspevok16.09.2008 - 14:20     Citovať
Dead Boss Napísal(a):
U mňa rulez hlavne Iron a najviac ich staršie veci: Powerslave, Piece of Mind a The Number of the Beast.
Ináč sa chytám aj na Metallicu, ale len tie staré veci ako Hit the Lights alebo Seek and Destroy, to je podľa mňa pecka. No a ich naj pesnička Master of Puppets, to hej. Very Happy

Whoa. Cool. Ja som asi zaspal či čo. Takže ak je ešte niekto náhodou tak vymletý ako ja tak sa mrknite sem:
http://www2.kerrang.com/2008/06/maiden_heaven_track_listing_re.html

Super cover!!!

Ano piece je super inak poculi Ste uz Sonata Arctica-Die with your boots on
Inak Ludia kto tu pocul o DragonForce?

Ak si niekto mysli ze je to mala popka tak hrajem na army a ta je silna.
Pohlavie:MužFero
elf

Príspevky 172
Príspevok16.09.2008 - 15:23     Citovať
dunadan Napísal(a):
Dead Boss Napísal(a):
U mňa rulez hlavne Iron a najviac ich staršie veci: Powerslave, Piece of Mind a The Number of the Beast.
Ináč sa chytám aj na Metallicu, ale len tie staré veci ako Hit the Lights alebo Seek and Destroy, to je podľa mňa pecka. No a ich naj pesnička Master of Puppets, to hej. Very Happy

Whoa. Cool. Ja som asi zaspal či čo. Takže ak je ešte niekto náhodou tak vymletý ako ja tak sa mrknite sem:
http://www2.kerrang.com/2008/06/maiden_heaven_track_listing_re.html

Super cover!!!

Ano piece je super inak poculi Ste uz Sonata Arctica-Die with your boots on

ja som pocul o DragonForce. mam aj cd

http://s8.bitefight.cz/c.php?uid=62406
www.knihy-zaklinac.wgz.cz
http://www.knightfight.cz/?ac=vid&vid=117073201
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2824
Príspevok16.09.2008 - 18:43     Citovať
Poznam Dragonforce, mam nekolko piesni od nich. Podla mojho nazoru, fajn kapela s dobrymi songami :thumbsup: Wink

...Najuniverzálnejším príborom je lyžica Smile...
Pohlavie:MužFealiath
vala

Príspevky 3709
Príspevok17.09.2008 - 11:46     Citovať
dunadan Napísal(a):

Ja som o nich nepocul, ja ich priam zeriem Smile Dragonforce a ich piesne mi pripominaju jednu super vec a to Kurz ochrany cloveka a prirody, ktory som absolvoval v tretom rocniku strednej skoly (na jeho konci) v N.Tatrach, takze super hudba, v super prostredi. Mam tri ich albumy (nie som si isty ale vraj je to cela ich diskografia ako som pocul), takze sa hlasim ako ich hrdy fanda. Smile

Middle-Earth is dead. Let´s hold the minute of silence.

www.lotrgame.forumup.sk
dunadan

Príspevky 99
Príspevok18.09.2008 - 15:16     Re: Heavymetal Citovať
Mablung Napísal(a):
vsetci fanusikovia tohoto zanru si tu mozu prediskutovat a povymienat si nazory o kapelach ktore pocuvate.

teda u mna je v pocuvanosti z heavymetalu v popredi:
Iron Maiden,Judas Priest,Manowar,Edguy,Helloween,Gammaray,Saxon,Mammerfall a nejake tie dalsie menej podstatne a menej zname...

dalej je tu zaner Powermetal a teda u mna kapely ako:
Blind Guardian,Rhapsody,Iced Earth,Stratovarius,Dragonforce...

Thrashmetal:
Metallica,Slayer,Testament,Disturbate,Megadeth,Anthrax,Sepultura...

Deathmetal
u mna jedine Amon Amarth a celkom Deicide

Blackmetal:
jedine symfonicky a prechodne kapely ako Satyricon...

metalovych zanrov je velmi vela a myslim ze ich tu ani nie je treba menovat vsetky...to co pocuvam som napisal a ak nieco z toho poznate alebo poznate nejake dalsie ktore stoja za zmienenie mate tu na to priestor Rolling Eyes

Hmm...
Tvoj vyber nepovazujem za zly ale zabudol si spomenut jedny z legiend z casti aj heavy metalu ako a.c.d.c alebo led zepellin popripade v trashy sa mi paci este kreator a sodom rad by som ta opravil a poprosil aby si hammerfall preradil do power metalu a inak este preradil megadeath do heavy(Megadeth is an American heavy metal)aj ked mas pravdu je to trochu rychle ale je to speed nie power metal,u Blindov sa to neda presne tam je to nieco medzi heavy,power a progresivom.

Citácia:
a preco ti to vadi? Laughing no Manowar o sebe tvrdia ze su true fuc**** metal ale inak su heavy hraniciaci s powerom Very Happy

a Manwathiel pokial ide o Children of Bodom tak na tych som trocha zabudol..ale velmi kradnu melodie a to sa mi nepaci :disgus:

Rad ti to potvrdim a zabudol si este jednu vec tusim to znie nejak takto:Other bands plays,Manowar kills.Inak si ma sklamal dost tym ze som tu nenasiel Dia.
Inak ked uz si bol pri tejto teme za False metal sa pocita NU-METAL,RAP-METAL,FUNK METAL oni v metale nemaju co robit ale je to blbe.Kabat je skor altak kabat bol ako trash zalozeny...Ano dragon su dobry lebo proste robia dobry power metal....

Pohlavie:MužMablung
vala

Príspevky 1114
Príspevok25.10.2008 - 00:18     Citovať
ja tu niesom od toho aby som skatulkoval styly a ak povazujes Megadeth za heavymetal tak je to dost amaterske tvrdenie sorry.
"Megadeth is an american heavymetal band"? a vies ze pojem "heavymetal" nesuvisi len s touto metalovou odnozou ale oznacuju sa tym vsetky metalove odvetvia? metal sa nevola po spravnosti len metal ale prave heavymetal.
Aby som ta vyviedol z omylu,Megadeth je jednou zo styroch americkych thrashovych titanov ktori s tymto zanrom prisli ako prvi.(Megadeth,Metallica,Slayer a Anthrax) po nich sa zacal potom thrash rozsirovat a vznikli dalsie dobre kapely ako Sepultura,Testament,Exodus,v Europe napr Sodom a Kreator...
A Hammerfall s velkou radostou necham v Heavymetale pretoze ich hudba sa na powermetal podoba iba textami koli ktorym su povazovani za Heavy/power.Ich hudba je cisty melodicky heavy a co sa tyka Blindov radim ich do powermetalu pretoze pre tento styl urobili viacej ako akakolvek ina Power kapela a to co robia oni je powermetal v pravom slova zmysle a nie tie s****y co robia dnesne nove power kapely ako Rhapsody,Fairyland,Emerald Sun a podobne...Ale ak chces este viac skatulkovat nazvime Blindov Power/speed/gothic/progressiveom
Co sa tyka Dia,je to vyborny spevak so skoro 5 oktavovym hlasom ale jeho tvorbu nejako moc nemusim.Mam pred nimi respekt ale nepustam si to casto
No a dragonforce su celkom dobri..nie je to take ze by ma to uplne zobralo ale robia poctivu pracu..len mi je divne preco vsetci tak velmi vychvaluju Hermana Liho.Podla mojho nazoru je to dobry gitarista,ma dobre sola ale na koncertoch to neuhra a po technickej a feelingovej stranke tiez nieje dvakrat dokonaly..su ovela lepsi gitaristi ktori sa krcia v jeho tieni.To iste si myslim o Alexim Laihovi
A este sa vratme k Manowar: Other bands play,Manowar kills! Wimps and posers,leave the hall! Laughing
BTW: ten vyber co si mi skopcil je velmi strucny ak chces viacej kapiel,napisem ich sem este raz

Dobry Heavy:Iron Maiden,Judas Priest,Deff Leppard,Black Sabbath,Hammerfall,Sabaton,Ariya,Accept,Van Halen,Tublatanka,Metalinda

dobry Power: Sonata Arctica,Blind Guardian,Iced Earth,Edguy,Helloween,Arda,Dragonforce,Firewind

dobry Thrash: SLayer,Metallica,Testament,Anthrax,Sepultura,Exodus,Kreator,Sodom,Megadeth

dobry Black-Burzum(ano je to zas***y nacista a satanista ale hudbu ma zaujimavu),Mayhem,Emperor,DarkThrone,Satyricon,Dimmu BorgirGorgoroth

dorby Symphonic/gothic/power no hybrid Very Happy :
Nightwish,Wintersun,Apocalyptica

dobry Folk/pagan : Ensiferum,Finnrtoll,Korpiklaani,Eluveitie,Arkona,Cruachan,Hromovlad

Axor cotumolmavar ilcuvar anaresse
Fíre cotumonyan! Fíre orquim!
dunadan

Príspevky 99
Príspevok04.11.2008 - 10:15     Citovať
Mablung Napísal(a):
ja tu niesom od toho aby som skatulkoval styly a ak povazujes Megadeth za heavymetal tak je to dost amaterske tvrdenie sorry.
"Megadeth is an american heavymetal band"? a vies ze pojem "heavymetal" nesuvisi len s touto metalovou odnozou ale oznacuju sa tym vsetky metalove odvetvia? metal sa nevola po spravnosti len metal ale prave heavymetal.
Aby som ta vyviedol z omylu,Megadeth je jednou zo styroch americkych thrashovych titanov ktori s tymto zanrom prisli ako prvi.(Megadeth,Metallica,Slayer a Anthrax) po nich sa zacal potom thrash rozsirovat a vznikli dalsie dobre kapely ako Sepultura,Testament,Exodus,v Europe napr Sodom a Kreator...
A Hammerfall s velkou radostou necham v Heavymetale pretoze ich hudba sa na powermetal podoba iba textami koli ktorym su povazovani za Heavy/power.Ich hudba je cisty melodicky heavy a co sa tyka Blindov radim ich do powermetalu pretoze pre tento styl urobili viacej ako akakolvek ina Power kapela a to co robia oni je powermetal v pravom slova zmysle a nie tie s****y co robia dnesne nove power kapely ako Rhapsody,Fairyland,Emerald Sun a podobne...Ale ak chces este viac skatulkovat nazvime Blindov Power/speed/gothic/progressiveom
Co sa tyka Dia,je to vyborny spevak so skoro 5 oktavovym hlasom ale jeho tvorbu nejako moc nemusim.Mam pred nimi respekt ale nepustam si to casto
No a dragonforce su celkom dobri..nie je to take ze by ma to uplne zobralo ale robia poctivu pracu..len mi je divne preco vsetci tak velmi vychvaluju Hermana Liho.Podla mojho nazoru je to dobry gitarista,ma dobre sola ale na koncertoch to neuhra a po technickej a feelingovej stranke tiez nieje dvakrat dokonaly..su ovela lepsi gitaristi ktori sa krcia v jeho tieni.To iste si myslim o Alexim Laihovi
A este sa vratme k Manowar: Other bands play,Manowar kills! Wimps and posers,leave the hall! Laughing
BTW: ten vyber co si mi skopcil je velmi strucny ak chces viacej kapiel,napisem ich sem este raz

Dobry Heavy:Iron Maiden,Judas Priest,Deff Leppard,Black Sabbath,Hammerfall,Sabaton,Ariya,Accept,Van Halen,Tublatanka,Metalinda

dobry Power: Sonata Arctica,Blind Guardian,Iced Earth,Edguy,Helloween,Arda,Dragonforce,Firewind

dobry Thrash: SLayer,Metallica,Testament,Anthrax,Sepultura,Exodus,Kreator,Sodom,Megadeth

dobry Black-Burzum(ano je to zas***y nacista a satanista ale hudbu ma zaujimavu),Mayhem,Emperor,DarkThrone,Satyricon,Dimmu BorgirGorgoroth

dorby Symphonic/gothic/power no hybrid Very Happy :
Nightwish,Wintersun,Apocalyptica

dobry Folk/pagan : Ensiferum,Finnrtoll,Korpiklaani,Eluveitie,Arkona,Cruachan,Hromovlad

Mno s tym trashom suhlasim.K Hammerfallu podla vacsini ich fanusikov patria k "Battle Metalu".Mno rhapsody sa este jak tak da.Pri Trashi
(aj ked neviem to celkom charakterizovat) mi trosku chyba Motorhead ale co zabudat je ludske.Ku Black Sabathu kedze Ozzy sa dal na solovku chlapci z Blacku s J.R.Diom zalozili novu kapelu Heaven And Hell aj ked Black este stale existuje(Bill Ward odisiel).K Folku:Ano vo folku s tebou plne suhlasim ale teraz sa nasla nova metalova kapela zo skotska ktora oznacuje svoj styl "True Scotish Pirate Metal" nazov kapely je Alestorm(skor znama ako battlehearth) a hraju power/folk metal.
Wimps and posers,leave the hall!-Metal Warriors ze?
Hammerfall aj Lordi maju novy album jej.Specialne pre Maba:Na novom albume hammerfalu-Maasterpieces je pesnicka Breaking the Law.
A ked uz sme pri Heavy:Aj ked viem ze su to skor hard rockove kapely ale vlastne heavy metal je odnoz Hard Rocku tak ja osobne by som tam zaradil asi este AC/DC a Led Zeppelin.AC/DC ma tiez novy album a osobne si myslim ze je dobry.

vala

Príspevky 1114
Príspevok05.11.2008 - 01:53     Citovať
dunadan Napísal(a):
Mno s tym trashom suhlasim.K Hammerfallu podla vacsini ich fanusikov patria k "Battle Metalu".Mno rhapsody sa este jak tak da.Pri Trashi
(aj ked neviem to celkom charakterizovat) mi trosku chyba Motorhead ale co zabudat je ludske.Ku Black Sabathu kedze Ozzy sa dal na solovku chlapci z Blacku s J.R.Diom zalozili novu kapelu Heaven And Hell aj ked Black este stale existuje(Bill Ward odisiel).K Folku:Ano vo folku s tebou plne suhlasim ale teraz sa nasla nova metalova kapela zo skotska ktora oznacuje svoj styl "True Scotish Pirate Metal" nazov kapely je Alestorm(skor znama ako battlehearth) a hraju power/folk metal.
Hammerfall aj Lordi maju novy album jej.Specialne pre Maba:Na novom albume hammerfalu-Maasterpieces je pesnicka Breaking the Law.
A ked uz sme pri Heavy:Aj ked viem ze su to skor hard rockove kapely ale vlastne heavy metal je odnoz Hard Rocku tak ja osobne by som tam zaradil asi este AC/DC a Led Zeppelin.AC/DC ma tiez novy album a osobne si myslim ze je dobry.

Coze Motorhead a Thrash??? No boze pomahaj,neviem akym meritkom si meral,alebo akym uchom pocuval ale podla mna teda Motorhead thrash nieje ani nahodou Rolling Eyes nemysel si nahodou Machine Head? to su thrash...ked uz sme pri thrasi,ako sa ti pacil novy album Metallicy?
Co sa tyka Hammerfall,oznacenie Battle Metal je uz uplne nepodstatne pretoze nevypoveda o hudbe ale o textoch a Hammerfall su znami tym ze spievaju o templaroch,bitkach atd takze toto oznacenie nieje priliz podstatne kedze sa vztahuje na texty..to mozeme rovno nazvat blindov Fantasy metalom,Rhapsody dragonmetalom a podobne...A preco je ta sprava specialne pre mna? ze na ich novom albume spravili cover Breaking the law? Laughing mna to neprekvapuje.spravili cover aj od Helloweenu-I want out aj ked neviem preco,lebo spevak na to hlasovo priliz nestaci Smile
A co sa tyka Alestorm,su dobri to treba uznat,je to zaujimave aj originalne.A novinky vo folkmetale ani nemusis menovat,tych novacikov na scene je tak strasne vela ze sa to vazne neoplati.V dnesnej dobe by som nazval folkmetal metalovym mainstreamom dnes je Pagan/folk metalovych kapiel habadej.Problem je ale ze len malo ich je vazne dobrych a vytrcajicich z toho milionoveho davu.

dunadan

Príspevky 99
Príspevok08.11.2008 - 21:06     Citovať
Mablung Napísal(a):
dunadan Napísal(a):

Coze Motorhead a Thrash??? No boze pomahaj,neviem akym meritkom si meral,alebo akym uchom pocuval ale podla mna teda Motorhead thrash nieje ani nahodou Rolling Eyes nemysel si nahodou Machine Head? to su thrash...ked uz sme pri thrasi,ako sa ti pacil novy album Metallicy?
Co sa tyka Hammerfall,oznacenie Battle Metal je uz uplne nepodstatne pretoze nevypoveda o hudbe ale o textoch a Hammerfall su znami tym ze spievaju o templaroch,bitkach atd takze toto oznacenie nieje priliz podstatne kedze sa vztahuje na texty..to mozeme rovno nazvat blindov Fantasy metalom,Rhapsody dragonmetalom a podobne...A preco je ta sprava specialne pre mna? ze na ich novom albume spravili cover Breaking the law? Laughing mna to neprekvapuje.spravili cover aj od Helloweenu-I want out aj ked neviem preco,lebo spevak na to hlasovo priliz nestaci Smile
A co sa tyka Alestorm,su dobri to treba uznat,je to zaujimave aj originalne.A novinky vo folkmetale ani nemusis menovat,tych novacikov na scene je tak strasne vela ze sa to vazne neoplati.V dnesnej dobe by som nazval folkmetal metalovym mainstreamom dnes je Pagan/folk metalovych kapiel habadej.Problem je ale ze len malo ich je vazne dobrych a vytrcajicich z toho milionoveho davu.

Sorry ja si tie nazvy vzdy popletiem ja som uz raz taky.Mno k I want out to uz je medzi power metalovymi kapelami taka vsednost aj sonata ma aj gamma ray a podobne kapely tie lepsie maju cover na tuto pesnicku lebo aj po 20 rokoch je to super piesen.Mettalica mno k nim tolko ze mne sa pacilo ked do svojej hudby na zaciatku miesali trochu heavy ale mno co ja vem ja nemusim take dlheeee pesnicky hlavne mettalica kedze The Day That Never Comes ma okolo 8 minut a to uz je na mna dost vela(Ja sa divim sam sebe ze som vydrzal pocuvat 28 min Achhiles,Agony...
Ano Alestorm je zaujimava kapela som zvedavy co vyprodukuju.Inak pocul si uz novy album od AC/DC alebo Lordov?Masterpieces od Hammerfallu je celkom good.Kto tu uz pocul axenstar?

Reklama
vala

Príspevky 1114
Príspevok09.11.2008 - 16:31     Citovať
No tak v pripade Gammaray sa ani nedivim ze spravili cover pretoze tu skladbu zlozil Kai Hansen a teda byvaly clen Helloweenu.Dokonca ju hravaju aj na koncertoch ako svoju vlastnu,tak ako ma pravo tam hrat aj Starlight a podobne.
Podla mna sa albumom Death Magnetic,vratila Metallica sice ku svojim korenom(keby som to mal niekam zaradit tak asi pred black album) ale tym spravila aj par krokov dozadu.Spravili presne to co chceli fanusikovia a nie to co citili a chceli oni sami,preto ten album nie je tak uprimny ako boli Master of Puppets,alebo Ride the Lightning
A AC/DC ma bohuzial nezaujima,ich hudba sa mi nepaci nijak ma nikdy neoslovila aj ked ich uznavam a su to legendy a Lordov nepocuvam.
Viacej ma zaujima napriklad novinka od Wintersun-Time
alebo soundtrack k hre sacred ktory zlozili Blind Guardian

Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Strana 9 z 9

Google