Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » Stredozem

Lindon

1, 2, 3 ... 50, 51, 52
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2803
Príspevok23.12.2007 - 23:08     Citovať
Musime byt teda vsetci mimoriadne ostraziti.

Nateraz nariadujem zasa mensi oddych, no nebude trvat dlho. Cakame totiz na nove spravy od zvedov a podla toho sa potom zariadime dalej. Zatial ostante na strazi a akykolvek nepriatelsky pohyb, alebo cokolvel nezvycajne, hlaste mne.

!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužFingolfin Naermarth
vala

Príspevky 881
Príspevok26.12.2007 - 14:58     Citovať
Prepáčte mi moju neprítmnosť. Mal som istú prácu a posol, ktorého som poslal, k vám asi neprišiel. Svoje vojsko dočasne zverujem kráľovnej, nakoľko aj po ďalšie dni budem neprítomný.

Zabi ohyzda, zachrániš Stredozem!
www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 2803
Príspevok26.12.2007 - 15:21     Citovať
Dobre, Fingolfin, tvoje vojsko sa teda za ten cas pripji k mojmu.

vala

Príspevky 881
Príspevok31.12.2007 - 12:34     Citovať
Vrátil som sa a som pripravený veliť svojim oddielom a plniť rozkazy kráľovnej. :bowdown:

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 2803
Príspevok31.12.2007 - 17:17     Citovať
Fingolfin Naermarth Napísal(a):
Vrátil som sa a som pripravený veliť svojim oddielom a plniť rozkazy kráľovnej. :bowdown:

Vitame ta naspat, Fingolfin. Tvoje vojsko teda opat pripadne tvojmu veleniu.

vala

Príspevky 2803
Príspevok18.01.2008 - 21:22     Citovať
Kvoli mojej momentalnej pracovnej vytazensoti, ktora vyplynula najma z tohto vojnoveho obdobia, prinasam konecne zaznam aj v pisomnej forme:

Cele tri tyzdne sme uspesne branili nasu lindonsku zem, ktora je nam vsetkym tak draha. No ani nasa strana sa nezaobisla bez strat. Vsetkym padlym vyslovujem vecnu slavu ich menu, lebo za krajinu polozili to nejcennejsie - svoj holy zivot.

Mnoho vojenskych jednotiek sme uz stiahli, pretoze vojna sa skoncila nasim vitazstvom. Pobili sme ohyzdov a ta mala hrsta, co ostala, bola bez zbrani, niektori boli raneni, a tak sa dali na ustup. Momentalne som este stale vo Forlindone a dohliadm na to, aby sa vybudovali stabilne opevnenia forlindonskych hranic. Ak bude tento projekt dokoceny, to iste caka aj Harlindon. Coskoro opustim Forlindon, prace zverim plne do ruk prislusnym spravcom provincii a ja sa vratim spat do Menelonde.

Pohlavie:MužDannilo
vala

Príspevky 548
Príspevok19.01.2008 - 23:36     Citovať
Konecne sa pominula bezprostredna hrozba ohyzdov tak som sa spolu s mojimi vojakmi vratil do Harlindonu. Musel som sa pustiti opat do stabilizovania provincie lebo pocas vojny znacne utpela.

Pohlavie:MužMaedhros
vala

Príspevky 949
Príspevok20.01.2008 - 12:54     Citovať
V Aelonde sa pokracuje na stavebnych pracach, lebo ohyzdi znicili cast mesta a poskodili priehrady. Zapojili sa vsetci, ktori prezili vojnu a su pri sile. Prace idu od ruky a coskoro by sme ich mohli dokoncit.

The evil is back in Earth
info: www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužFinrod Felagund
vala

Príspevky 276
Príspevok20.01.2008 - 14:21     Citovať
Nase prace taktiez pokracuju. Nechali sme v Aelonde dost schopnych muzov na pomoc s opravami. Momentalne sa presuvame na stavenisko kde sa dostavuju zvysne kasarne.

A Elbereth Gilthoniel o menel palan-diriel le nallon sí dínguruthos! A tiro nin, Fanuilos!
vala

Príspevky 2803
Príspevok20.01.2008 - 16:01     Citovať
Prace vo Forlindonskych provinciach prebiehaju vporiadku. Uz nemam dovod dalej tu zotrvavat. Odchadzam teda naspat do Menelonde.

Reklama
vala

Príspevky 881
Príspevok21.01.2008 - 14:21     Citovať
Navrátil som sa do Valreanu, no o niekoľko dní sa vydám do Harlindonu na miesto, kde má stáť nové mesto, ktoré som plánoval a jeho výstavba sa musela odložiť z dôvodov vojny. Vojsko, ktorému som velil (40 000 mužov), som poväčšine rozpustil a ostatok som rozoslal do pohraničných oblastí, ktoré zaisťujem.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 548
Príspevok22.01.2008 - 18:47     Citovať
Vyborne, obnovovacie prace pokracuju a Fingolfin ako sme sa dohodli nove mesto bude stát na severe Harlindonu, v priesmyku medzi Vezovymi vrchmi a morskym pobrezim kedze tam je najmenej chranena cast Harlindonu kde dokonce vstupili ohyzdi na nase uzemie.

vala

Príspevky 2803
Príspevok26.01.2008 - 17:31     Citovať
Vcera podvecer moja lod, ktora sa plavila po Lhune konecne zakotvila v Menelonde.
Pocas cesty som sa zastavila aj v Mithlonde, kde som musela vybavit iste zalezitosti. Potom sme taktiez zakotvili v mieste, kde sa stavia nove hranicne opevnenie. Tam som sa stretla s Dannilom a Fingolfinom. Presvedcila som sa, ze prace pokracuju velmi dobre. Toto novostrazene miesto pomenujeme RĂłmeren, vychodna hranica.

vala

Príspevky 2803
Príspevok23.05.2008 - 15:42     Citovať
Zopar oznamov pre lud lindonsky:

S radostou mozem oznamit, ze lindonska ekonomika napreduje milovymi krokmi. Mena Lindonske Talari posilnila. Priemysel prekvita, najma lodiarsky.
Pribuda mi mnoho ziadosti o obcianstvo. Zaujimavostou je, ze medzi cakajucimi je vysoke percento ludi, ktore dokonca prevysilo v poslednych mesiacoch elfskych ziadatelov.

K rychlej ekonomickej regeneracii prispeli aj vyborne obchodne a priatelske vztahy s Tol Eresseou a Valinorom.

Dufam, ze sa nasej krajine aj nadalej bude darit tak, ako v tomto poslednom obdobi.

S pozdravmi vasa kralovna Menelya Aldarien.

vala

Príspevky 881
Príspevok06.06.2008 - 14:09     Citovať
Kráľovná moja, práce v novom meste pokračujú dobre. Najal som popredných trpasličích architektov z Ered Luinu, ktorý navrhli hlavné námestie. Denne ku mne prichádzajú dobrovoľníci hlásiaci sa ako pohraničiari, no z niekoľkých stoviek som vybral tucet obratných elfov a poslal som ich k Súmračným jazerám.
Taktiež som pri prácach na Valreane a Ralmerene zamestnal mnoho populácie z okolia, takže nezamestnanosť v Harlindone prudko klesla. Hranice sú aj naďalej čisté a tak som prepustil celú polovicu pohraničiarov, najmä veteránov z uplynulých vojen. Časti som vyplatil doživotnú rentu z pokladnice hlavného štábu, ostatných som zamestnal ako cvičiteľov nováčikov.
Začínam však byť unavený a žiadam o dva dni voľna, ktoré by som rád strávil vo vysokohorskom skrytom meste Hírilrond.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 2803
Príspevok08.06.2008 - 17:27     Citovať
Tvojej ziadosti o dva dni volna vyhoviem, Fingolfin. Nech ti to volno padne na uzitok Smile

vala

Príspevky 881
Príspevok08.06.2008 - 18:57     Citovať
Práve som dorazil do Hírilrondu. Stav mesta nie je veľmi priaznivý. Nakoľko je ťažko dostupné a chránené, správy sa sem dostávali len málokedy a správca, ktorého som ustanovil ešte kedysi ja, nemal inštrukcie k vedeniu mesta. Rýchlo som teda urobil základné opatrenia a zorganizoval tam aspoň základné systémy správy.
Hírilrond by mal byť teda častejšie kontrolovaný a prosím Vás, kráľovná, aby ste v dohľadnom čase prišli do mesta na hospitáciu. Podľa môjho názoru je celý Lindon otrasený z vojen a mnoho regiónov je bez správy. Preto predkladám návrh o centralizácii moci do rúk panovníka, čím by nadobudol vyššie právomoci.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 2803
Príspevok10.07.2008 - 16:07     Citovať
Uz davno som chcela vyrazit na cesty a pozriet sa na nove mesta. No povinnosti ma v tomto plane znacne zdrzali. Ale uz o tyzden mam naplanovau cestu a ako prvy navstivim Hírilrond. Mozete ma teda ocakavat, Fingolfin.

vala

Príspevky 548
Príspevok10.07.2008 - 21:04     Citovať
Sprava z provincie Harlindon:

-Mesto Romeren je dokoncene a uz sa don zacali stahovat mnoztsvo obyvatelov.
Posilena bola aj jeho vojenska posadka.
-Bane na juhu Harlindonu su v prevadzke na 70%. ostava dostavat uz len kamenolom a uholnu banu.
Z dovodu zacatia prevazdky bani sa znizili nase vydavky na dovoz o 18%.
Ked budu bane v plnej prevadzke ocakavam znizenie vydavkov na import az o 25% a mozme zacat vyvazat kvalitne cierne uhlie ktore tu mame.
-Zaroven zacala stavba mesta na juhu Harlindonu pri delte Brandyvinu.
-Vydatne dazde ktore sme tu mali za posledne tyzdne dopomohli k boatej urode skoreho zberu. Sme nuteni postavit nove sypky aby sme mali aj neskorsiu urodu kam uskladnit. Bude jej velmi vela.

Kralovna ziadam o dovolenie vytvorit domoobranu, ktora by v case vojny a znizenia vojenskej posadky Harlindonu doplnila vojenske jednotky.
Domoobrana by bola cisto dobrovolna a dostalo by sa jej zakladneho vycviku.

vala

Príspevky 2803
Príspevok18.07.2008 - 17:40     Citovať
Domobrana je vborny napad a v Harlindone je urcite potrebna, teda davam ti kralovske povolenie na jej vytvorenie, Dannilo.

Potom, ako sa skoncia moje cesty vo Forlindonskom polostrove, navstivim Harlindon.

Reklama
vala

Príspevky 548
Príspevok18.07.2008 - 23:40     Citovať
Dakujem, onedlho zacneme s naborom.
-Bane na juhu Harlindonu su uz v plnej prevadzke.
Pokladnica sa plni prijmami z vyvozu nasich surovin do okolitych ris.

vala

Príspevky 276
Príspevok20.07.2008 - 18:03     Citovať
SLAVA a BOHATSTVO. Nové mesto Aldirion bolo po dlhej a vycerpavajucej vystavbe konecne dokoncené. Cely vonkajsi okruh mesta (hradby) sa tiahne po okraji horizontu pokial stojite v hlavnej Sieni. Mesto je postavene z 4 okruhou. Prvy je pre kralovsku rodinu a vyznamných obyvatelov. Je uplne v strede mesta kde sa prelina svetlo Slnka s Alaniou velkou lampou na vzor Tirionu. Je postavena na najvyssej mramorovej vezy nad sienou ohna. V druhom okruhu zije civilne obyvatelstvo. Treti a Stvrty okruh je z velkej casti postaveny aby vyhovoval vojenskym jednotkam ktore budu prebyvat v tamojsich najvacsich kasarnach v Lindone. Cele mesto jo postavene na mierne sa zvazujucom povrchu Pricom na najvyssom bode sa nachadza Sien ohna- najkrajsie miesto v meste- miesto oddychu a pokoja. S radostou hlasim dokoncenie mesta a ocakavam Pani moja ze sa pridete pokochat tymto dielom a hadam ocenite silu a pracovitost ruk nasho ludu.

F.F.

A Elbereth Gilthoniel o menel palan-diriel le nallon sí dínguruthos! A tiro nin, Fanuilos!
vala

Príspevky 881
Príspevok21.07.2008 - 11:22     Citovať
PO chvíli voľna som sa vrátil do novostavaného pohraničného mesta Rálmerenu v Harlindone. Napriek mojej dlhej neprítomnosti sa stále zväčšuje. Správca stavby dal na ochranu vycvičiť 500 mužov, čo som však po príchode zmenšil na polovicu.
Dal som zároveň pokyn na stavbu cesty z Harlindonu po neutrálnych územiach až k Imladrisu. Dúfam, že s pomocou tamojších elfov a vďaka novej ceste zabezpečíme v priesmykoch Hmlistých hôr spoľahlivý prechod.
O dva dni vyrazím do Valreanu a na chvíľu sa pripojím k hlavnému veleniu pohraničia, aby som usmernil rozostavenie zvyšných pohraničiarov. Zároveň budem stále prepúšťať vojakov a budem pracovať na povyšovaní veteránov, keďže niektorí moji velitelia chcú odísť na odpočinok.
Po Valreane sa znova chystám navštíviť Hírilrond. V najbližšom období sa budem pohybovať medzi týmito troma miestami.

www.lotrgame.forumup.sk
vala

Príspevky 276
Príspevok22.07.2008 - 11:01     Citovať
Po dokonceni mesta mam mnoho volnych robotnikov na pomoc v stavbe ciest. Mozem postradat vacsiu z nich. Pokial bude potrebne moyem poslat cez 1000 robotnikov na pomoc uz dnes a dalsich neskor

vala

Príspevky 2803
Príspevok24.07.2008 - 15:30     Citovať
Dobre spravy tesia moje srdce. Momentalne sa nachadzam vo Forlindone - ako prva cas mojich ciest a mierim k Hiriltrondu, potom navstivim Aldirion a neskor dalsie mesta.

Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3 ... 50, 51, 52
Strana 52 z 52

Google