Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Obsah fóra forum.panprstenov.com » Pod Oslavovým stromom

Nová kniha J.R.R.Tolkiena - Húrinove deti

Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Ako sa na ňu tešíte??
Uaaaa, úzasne!! nic lepsie! 10000% citam
63%
 63%  [ 28 ]
Super, uz sa tesím...100% citam
20%
 20%  [ 9 ]
Celkom to ujde...90% citam
2%
 2%  [ 1 ]
Mozno, este uvidim 50%
13%
 13%  [ 6 ]
Celkom hlasov : 44

Pohlavie:Mužv_l_a_d_o
elf

Príspevky 144
Príspevok26.12.2007 - 15:51     Odpovedať s citátom
Menelya Napísal(a):
v_l_a_d_o Napísal(a):
Ăşplne ste mi pokazili radosĹĄ Crying or Very sad Crying or Very sad

Neboj sa, aj ja mam iba slovensku verziu, a hoci s chybami, ako zistila Ramgad, sa to citat da. Wink ...Nenechaj sa nami odradit Wink

ja viem že sa to dá čítať, veď som od toho práve odbehol a mne sa to páči :iconlick:

Hlasujte v Laurelin alebo Telperion? 2. KOLO
Pohlavie:ŽenaRamgad
vala

Príspevky 387
Príspevok26.12.2007 - 15:56     Odpovedať s citátom
Ved ja nechcem odradzovat od citania Hurinovych deti. Pribeh a kvalita prekladu su 2 rozdielne veci, ja poukazujem iba na kvalitu prekladu, takze sa nenechaj odradit a citaj dalej, ved je to Tolkien :bowdown: Laughing

môj WEB O TOLKIENOVI, FANTASY A HISTÓRII
elf

Príspevky 144
Príspevok26.12.2007 - 16:01     Odpovedať s citátom
veru, veru Very Happy

Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2741
Príspevok26.12.2007 - 16:09     Odpovedať s citátom
Ramgad Napísal(a):
Ved ja nechcem odradzovat od citania Hurinovych deti. Pribeh a kvalita prekladu su 2 rozdielne veci, ja poukazujem iba na kvalitu prekladu, takze sa nenechaj odradit a citaj dalej, ved je to Tolkien :bowdown: Laughing

Hmm, Ramgad, mam este otazku, kedze si cerstvou vlastnickou anglickeho originalu. Je teda ta anglicka kniha hrubsia ako slovenska, alebo su rovnake? (v obchode som totizraz videla, ze original bol hrubsi, ako som uz pred casom spomenula)

...On nás zo svojej vôle zrodil slovom pravdy, aby sme boli ako prvotiny jeho stvorenia...
Pohlavie:ŽenaRamgad
vala

Príspevky 387
Príspevok26.12.2007 - 16:41     Odpovedať s citátom
Taaakze :iconlick:

Na vysku je slovenska o cca 7 mm vyssia, v sirke su obe takmer rovnake a na hrubku ma slovenska cca 2 cm a anglicka 3 cm. Takze je hrubsia slovenska kniha.

Ako tak pozeram, kvalita papiera je rovnaka, takze ta hrubka sa musela nabrat, lebo anglicka ma sirsie vonkajsie okraje, o 1-2 body vacsie pismo a zda sa mi, ze vacsie medziznakove medezery aj riadkovanie. Sirka textu je takmer rovnaka, ale v slovenskej je na stranu 40 riadkov a v anglickej 28 Cool

môj WEB O TOLKIENOVI, FANTASY A HISTÓRII
Pohlavie:ŽenaAlmiel
vala

Príspevky 902
Príspevok26.12.2007 - 16:45     Odpovedať s citátom
Ja som ju dostala od jeziska za co mu dakujem.V najblizsej dobe sa ju chystam precitat aj ked neviem ci mi povie nieco nove , kedze som Hurinove deti citala v Nedokoncenych a Silmarilione Wink
Pohlavie:MužFingolfin Naermarth
vala

Príspevky 859
Príspevok31.12.2007 - 12:38     Odpovedať s citátom
jaaaj, dostal som na vaaanoce Hurinove dzeci Cool no, ale beriem to v podstate tak, ze ta cena je za tie obrazky, nie za text, ktory je len prepisany zo Silmu a Nedokoncenych prib., ale pre niekoho, kto to vsetko necital to moze byt poriadna cennost Very Happy

Pravda je pravda a jediné, čo môžeš urobiť, je žiť s ňou.
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2741
Príspevok31.12.2007 - 16:25     Odpovedať s citátom
Oplati sa tu knihu rozhodne mat. Ono to totiz ide nejako takto: v Silme je toho malo, v Nedokoncenych trosicku viac a v Hurinovych Detoch je to konecne uceleny pribeh. Takze asi tak Smile

...On nás zo svojej vôle zrodil slovom pravdy, aby sme boli ako prvotiny jeho stvorenia...
Pohlavie:ŽenaAlmiel
vala

Príspevky 902
Príspevok31.12.2007 - 20:39     Odpovedať s citátom
Takze vravis, ze to este neni stratene??No sak cez prazdniny casu dost.
Pohlavie:ŽenaNenwen
vala

Príspevky 308
Príspevok01.01.2008 - 13:38     Odpovedať s citátom
nuz a ja si ich poidem asi kupit ked sa otvoria obchody Laughing Laughing Laughing samozrejme anglicke, pripadne ceske Wink

I will not move, yet
I'll stand still instead

Reklama
elf

Príspevky 144
Príspevok04.01.2008 - 14:16     Odpovedať s citátom
Menelya Napísal(a):
Oplati sa tu knihu rozhodne mat. Ono to totiz ide nejako takto: v Silme je toho malo, v Nedokoncenych trosicku viac a v Hurinovych Detoch je to konecne uceleny pribeh. Takze asi tak Smile

Veru, čítal som to po slovensky a prežil som to. Umelecký zážitok z knihy mi ten preklad nepokazil, takže som veľmi rád, že som si to prečítal, oplatí sa to. Very Happy

Pohlavie:MužSivy putnik
dunadan

Príspevky 118
Príspevok13.08.2008 - 11:45     Odpovedať s citátom
Tak ja som tuto knihu precital asi za 3 dni a musim povedal ze je skvela - vyborny pribeh trochu pochmurny a aj obal a krezby od Alana Leeho su bezva.

"Ash nazg durbatuluk, asg nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul."
Odoslať novú tému Nová téma   Odpovedať na tému Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Strana 10 z 10

c

Google