| Ktoré knihy sú lepsie tolkienovky alebo Eragon,Eldest |
| Tolkienovky |
|
92% |
[ 62 ] |
| Eragon,Eldest |
|
7% |
[ 5 ] |
|
| Celkom hlasov : 67 |
|
|
|
Finrod Felagund

|
|
 |
Almiel

|
 17.09.2007 - 20:17
|
| Finrod Felagund Napísal(a): | | Presne preto su lepsie. Lebo je to jeho CELOZIVOTNE DIELO aj podla mna. On to robyl ako jeho zivotnu vasen a Eragon je pisany dobre vzhladom na vek spisovatela ale predsa je to len kniha raz napisana. Tolkien ju pisal cely zivot. |
mne sa paci oboje asi preto ,Ĺľe su fantasy 
 !!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk |
|
 |
Bombadil

|
|
 |
v_l_a_d_o

|
 29.11.2007 - 07:24 Re: Eragon vs. LOTR
|
Eragon je proste fajn, ale nevšimli ste si niekoÄľko zásadnĂ˝ch podobnostĂ zo Star wars? Neviem ÄŤi to tu uĹľ niekto spomĂnal: PoslednĂ˝ hrdina svojhu druhu (draÄŤĂ jazdec/jedi) sa stretne s s bĂ˝valĂ˝m bojovnĂkom (Brom/Obi wan), ktorĂ˝ poznal jeho zlĂ©ho otca (Morzan/Darth Wader), ale nechcel mu niÄŤ povedaĹĄ, aby ho nezranil. BojovnĂk potom neÄŤakane zomiera a mladĂ˝ hrdina sa postavĂ na ÄŤelo povstalcov( Vardeni/povstalci)...atÄŹ, atÄŹ...ÄŤĂm viac som sa nad tĂ˝m zamýšlal, tĂ˝m zjavnejšia mi bola podoba medzi Eragonom a Star wars. Na rozdiel od Tolkiena sa Paolini moc nesnaĹľil vymyslieĹĄ originálny prĂbeh. Pán PrsteĹ?ov je inšpirovanĂ˝ severskĂ˝mi legendami, staroanglickou literatĂşrou, ale v kaĹľdom prĂpade nekopĂruje ich dej. Preto si myslĂm, Ĺľe je zodpovedaná otázka, ktorĂ© dielo bude známe aj o niekoÄľko rokov. PĂ?N PRSTEŇOV!!!   Hlasujte v Laurelin alebo Telperion? 2. KOLO |
|
 |
Fingolfin Naermarth

|
 29.11.2007 - 18:42 Re: Eragon vs. LOTR
|
| v_l_a_d_o Napísal(a): | Eragon je proste fajn, ale nevšimli ste si niekoÄľko zásadnĂ˝ch podobnostĂ zo Star wars? Neviem ÄŤi to tu uĹľ niekto spomĂnal: PoslednĂ˝ hrdina svojhu druhu (draÄŤĂ jazdec/jedi) sa stretne s s bĂ˝valĂ˝m bojovnĂkom (Brom/Obi wan), ktorĂ˝ poznal jeho zlĂ©ho otca (Morzan/Darth Wader), ale nechcel mu niÄŤ povedaĹĄ, aby ho nezranil. BojovnĂk potom neÄŤakane zomiera a mladĂ˝ hrdina sa postavĂ na ÄŤelo povstalcov( Vardeni/povstalci)...atÄŹ, atÄŹ...ÄŤĂm viac som sa nad tĂ˝m zamýšlal, tĂ˝m zjavnejšia mi bola podoba medzi Eragonom a Star wars. Na rozdiel od Tolkiena sa Paolini moc nesnaĹľil vymyslieĹĄ originálny prĂbeh. Pán PrsteĹ?ov je inšpirovanĂ˝ severskĂ˝mi legendami, staroanglickou literatĂşrou, ale v kaĹľdom prĂpade nekopĂruje ich dej. Preto si myslĂm, Ĺľe je zodpovedaná otázka, ktorĂ© dielo bude známe aj o niekoÄľko rokov. PĂ?N PRSTEŇOV!!!  |
keby si to chcel takto porovnavat, tak mozes zachytit aj iste podobnosti medzi PP a prstenom Nibelungov 

Zabi ohyzda, zachrániš Stredozem!
www.lotrgame.forumup.sk |
|
 |
v_l_a_d_o

|
 29.11.2007 - 19:14 Re: Eragon vs. LOTR
|
| Citácia: | keby si to chcel takto porovnavat, tak mozes zachytit aj iste podobnosti medzi PP a prstenom Nibelungov  |
S tĂ˝m s tebou nie celkom sĂşhlasĂm. PrsteĹ? Nibelungov, ktorĂ˝ sa prvĂ˝ krát objavil ako Wagnerova opera bol totiĹľ podobne ako PP inšpirovanĂ˝ starĂ˝m severskĂ˝m eposom. Tolkien teda nekopÄŤil Wagnera, ale obaja siahli po rovnakom historickom zdroji.
Ja som nepovedal, Ĺľe Eragon je zlĂ˝. Sám som obidva diely niekoÄľkokrát ÄŤĂtal a páčia sa mi. Akonáhle však niekto zaÄŤne porovnávaĹĄ Paoliniho s Tolkienom, zastávam jednoznaÄŤnĂ˝ názor. Len som chcel poukázaĹĄ, Ĺľe Eragon patrĂ k prĂbehom s klasickĂ˝m dejom, ktroĂ˝ mĂ´Ĺľeme vidieĹĄ u viacerĂ˝ch autorov, ÄŤo naopak o Pánovi PrsteĹ?ov povedaĹĄ nemĂ´Ĺľeme. 
 Hlasujte v Laurelin alebo Telperion? 2. KOLO |
|
 |
Fingolfin Naermarth

|
 30.11.2007 - 21:01 Re: Eragon vs. LOTR
|
| v_l_a_d_o Napísal(a): | | Citácia: | keby si to chcel takto porovnavat, tak mozes zachytit aj iste podobnosti medzi PP a prstenom Nibelungov  |
S tĂ˝m s tebou nie celkom sĂşhlasĂm. PrsteĹ? Nibelungov, ktorĂ˝ sa prvĂ˝ krát objavil ako Wagnerova opera bol totiĹľ podobne ako PP inšpirovanĂ˝ starĂ˝m severskĂ˝m eposom. Tolkien teda nekopÄŤil Wagnera, ale obaja siahli po rovnakom historickom zdroji.
Ja som nepovedal, Ĺľe Eragon je zlĂ˝. Sám som obidva diely niekoÄľkokrát ÄŤĂtal a páčia sa mi. Akonáhle však niekto zaÄŤne porovnávaĹĄ Paoliniho s Tolkienom, zastávam jednoznaÄŤnĂ˝ názor. Len som chcel poukázaĹĄ, Ĺľe Eragon patrĂ k prĂbehom s klasickĂ˝m dejom, ktroĂ˝ mĂ´Ĺľeme vidieĹĄ u viacerĂ˝ch autorov, ÄŤo naopak o Pánovi PrsteĹ?ov povedaĹĄ nemĂ´Ĺľeme.  |
no ale podobnosti tam su, nikdz nevies, od koho okopcil George Lucas od SW
ale aspon mame rovnaky názor na Eragon vs. LOTR

Zabi ohyzda, zachrániš Stredozem!
www.lotrgame.forumup.sk |
|
 |
Vrana

|
 20.12.2007 - 18:04
|
hĂĂ, tá otázka hore v ankete sa mi nepáči...ako sa dá porovnávaĹĄ Tolkien s tĂ˝m vĂ˝rastkom, ktorĂ˝ len skopĂroval nápady inĂ˝ch?
nie nie, Eragona aj Eldesta som ÄŤĂtala a preÄŤĂtam si aj tretĂ diel, ale jedinĂ˝ dĂ´vod je to, Ĺľe Murtagh sa mi zdá veÄľmi prĂĹĄaĹľlivĂ˝  ale ak by som si mala vybraĹĄ, jednoznaÄŤne Tolkien, Paoliniho knihy sĂş proste na oveÄľa nižšej Ăşrovni, aspoĹ? podÄľa mĹ?a...
a navyše to Chrisovi vyšlo po protekciĂ, to sa niekomu pĂšu knihy, keÄŹ mu ich mamka a otecko vydajĂş   Find me beneath the mistletoe
 |
|
 |
v_l_a_d_o

|
 21.12.2007 - 07:19
|
| Vrana Napísal(a): | hĂĂ, tá otázka hore v ankete sa mi nepáči...ako sa dá porovnávaĹĄ Tolkien s tĂ˝m vĂ˝rastkom, ktorĂ˝ len skopĂroval nápady inĂ˝ch?
nie nie, Eragona aj Eldesta som ÄŤĂtala a preÄŤĂtam si aj tretĂ diel, ale jedinĂ˝ dĂ´vod je to, Ĺľe Murtagh sa mi zdá veÄľmi prĂĹĄaĹľlivĂ˝ ale ak by som si mala vybraĹĄ, jednoznaÄŤne Tolkien, Paoliniho knihy sĂş proste na oveÄľa nižšej Ăşrovni, aspoĹ? podÄľa mĹ?a...
a navyše to Chrisovi vyšlo po protekciĂ, to sa niekomu pĂšu knihy, keÄŹ mu ich mamka a otecko vydajĂş  |
Vrana, ty si mĂ´j ÄŤlovek! 
 Hlasujte v Laurelin alebo Telperion? 2. KOLO |
|
 |
Amarante

Bydlisko: Chalúpka na hraniciach fantázie(Košice) Príspevky 1660
|
|
 |
Reklama
|
|