Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Fórum Pán Prsteňov » Pod Oslavovým stromom

Eragon vs. LOTR

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Ktoré knihy sú lepsie tolkienovky alebo Eragon,Eldest
Tolkienovky
92%
 92%  [ 62 ]
Eragon,Eldest
7%
 7%  [ 5 ]
Celkom hlasov : 67

Pohlavie:MužFinrod Felagund
vala

Príspevky 276
Príspevok17.09.2007 - 18:25     Citovať
Presne preto su lepsie. Lebo je to jeho CELOZIVOTNE DIELO aj podla mna. On to robyl ako jeho zivotnu vasen a Eragon je pisany dobre vzhladom na vek spisovatela ale predsa je to len kniha raz napisana. Tolkien ju pisal cely zivot.

A Elbereth Gilthoniel o menel palan-diriel le nallon sí dínguruthos! A tiro nin, Fanuilos!
Pohlavie:ŽenaAlmiel
vala

Príspevky 958
Príspevok17.09.2007 - 20:17     Citovať
Finrod Felagund Napísal(a):
Presne preto su lepsie. Lebo je to jeho CELOZIVOTNE DIELO aj podla mna. On to robyl ako jeho zivotnu vasen a Eragon je pisany dobre vzhladom na vek spisovatela ale predsa je to len kniha raz napisana. Tolkien ju pisal cely zivot.

mne sa paci oboje asi preto ,Ĺľe su fantasy Very Happy

!!!KAMPAŇ - ZACHRÁŇME STREDOZEM!!!
Viac info: www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:MužBombadil
dunadan

Príspevky 78
Príspevok25.10.2007 - 12:48     Citovať
Ziadna kniha nieje nad Tolkienovu, a ziadny spisovatel nieje nad Tolkiena. To tu snad nemusim nikomu hovorit.
Pohlavie:Mužv_l_a_d_o
elf

Príspevky 144
Príspevok29.11.2007 - 07:24     Re: Eragon vs. LOTR Citovať
Eragon je proste fajn, ale nevšimli ste si niekoÄľko zásadnĂ˝ch podobnostĂ­ zo Star wars? Neviem ÄŤi to tu uĹľ niekto spomĂ­nal: PoslednĂ˝ hrdina svojhu druhu (draÄŤĂ­ jazdec/jedi) sa stretne s s bĂ˝valĂ˝m bojovnĂ­kom (Brom/Obi wan), ktorĂ˝ poznal jeho zlĂ©ho otca (Morzan/Darth Wader), ale nechcel mu niÄŤ povedaĹĄ, aby ho nezranil. BojovnĂ­k potom neÄŤakane zomiera a mladĂ˝ hrdina sa postavĂ­ na ÄŤelo povstalcov( Vardeni/povstalci)...atÄŹ, atÄŹ...ÄŤĂ­m viac som sa nad tĂ˝m zamýšlal, tĂ˝m zjavnejšia mi bola podoba medzi Eragonom a Star wars. Na rozdiel od Tolkiena sa Paolini moc nesnaĹľil vymyslieĹĄ originálny prĂ­beh. Pán PrsteĹ?ov je inšpirovanĂ˝ severskĂ˝mi legendami, staroanglickou literatĂşrou, ale v kaĹľdom prĂ­pade nekopĂ­ruje ich dej. Preto si myslĂ­m, Ĺľe je zodpovedaná otázka, ktorĂ© dielo bude známe aj o niekoÄľko rokov. PĂ?N PRSTEŇOV!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Hlasujte v Laurelin alebo Telperion? 2. KOLO
Pohlavie:MužFingolfin Naermarth
vala

Príspevky 881
Príspevok29.11.2007 - 18:42     Re: Eragon vs. LOTR Citovať
v_l_a_d_o Napísal(a):
Eragon je proste fajn, ale nevšimli ste si niekoÄľko zásadnĂ˝ch podobnostĂ­ zo Star wars? Neviem ÄŤi to tu uĹľ niekto spomĂ­nal: PoslednĂ˝ hrdina svojhu druhu (draÄŤĂ­ jazdec/jedi) sa stretne s s bĂ˝valĂ˝m bojovnĂ­kom (Brom/Obi wan), ktorĂ˝ poznal jeho zlĂ©ho otca (Morzan/Darth Wader), ale nechcel mu niÄŤ povedaĹĄ, aby ho nezranil. BojovnĂ­k potom neÄŤakane zomiera a mladĂ˝ hrdina sa postavĂ­ na ÄŤelo povstalcov( Vardeni/povstalci)...atÄŹ, atÄŹ...ÄŤĂ­m viac som sa nad tĂ˝m zamýšlal, tĂ˝m zjavnejšia mi bola podoba medzi Eragonom a Star wars. Na rozdiel od Tolkiena sa Paolini moc nesnaĹľil vymyslieĹĄ originálny prĂ­beh. Pán PrsteĹ?ov je inšpirovanĂ˝ severskĂ˝mi legendami, staroanglickou literatĂşrou, ale v kaĹľdom prĂ­pade nekopĂ­ruje ich dej. Preto si myslĂ­m, Ĺľe je zodpovedaná otázka, ktorĂ© dielo bude známe aj o niekoÄľko rokov. PĂ?N PRSTEŇOV!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

keby si to chcel takto porovnavat, tak mozes zachytit aj iste podobnosti medzi PP a prstenom Nibelungov

Zabi ohyzda, zachrániš Stredozem!
www.lotrgame.forumup.sk
elf

Príspevky 144
Príspevok29.11.2007 - 19:14     Re: Eragon vs. LOTR Citovať
Citácia:
keby si to chcel takto porovnavat, tak mozes zachytit aj iste podobnosti medzi PP a prstenom Nibelungov

S tĂ˝m s tebou nie celkom sĂşhlasĂ­m. PrsteĹ? Nibelungov, ktorĂ˝ sa prvĂ˝ krát objavil ako Wagnerova opera bol totiĹľ podobne ako PP inšpirovanĂ˝ starĂ˝m severskĂ˝m eposom. Tolkien teda nekopÄŤil Wagnera, ale obaja siahli po rovnakom historickom zdroji.
Ja som nepovedal, Ĺľe Eragon je zlĂ˝. Sám som obidva diely niekoÄľkokrát ÄŤĂ­tal a páčia sa mi. Akonáhle však niekto zaÄŤne porovnávaĹĄ Paoliniho s Tolkienom, zastávam jednoznaÄŤnĂ˝ názor. Len som chcel poukázaĹĄ, Ĺľe Eragon patrĂ­ k prĂ­behom s klasickĂ˝m dejom, ktroĂ˝ mĂ´Ĺľeme vidieĹĄ u viacerĂ˝ch autorov, ÄŤo naopak o Pánovi PrsteĹ?ov povedaĹĄ nemĂ´Ĺľeme. :headphonedance:

Pohlavie:MužFingolfin Naermarth
vala

Príspevky 881
Príspevok30.11.2007 - 21:01     Re: Eragon vs. LOTR Citovať
v_l_a_d_o Napísal(a):
Citácia:

S tĂ˝m s tebou nie celkom sĂşhlasĂ­m. PrsteĹ? Nibelungov, ktorĂ˝ sa prvĂ˝ krát objavil ako Wagnerova opera bol totiĹľ podobne ako PP inšpirovanĂ˝ starĂ˝m severskĂ˝m eposom. Tolkien teda nekopÄŤil Wagnera, ale obaja siahli po rovnakom historickom zdroji.
Ja som nepovedal, Ĺľe Eragon je zlĂ˝. Sám som obidva diely niekoÄľkokrát ÄŤĂ­tal a páčia sa mi. Akonáhle však niekto zaÄŤne porovnávaĹĄ Paoliniho s Tolkienom, zastávam jednoznaÄŤnĂ˝ názor. Len som chcel poukázaĹĄ, Ĺľe Eragon patrĂ­ k prĂ­behom s klasickĂ˝m dejom, ktroĂ˝ mĂ´Ĺľeme vidieĹĄ u viacerĂ˝ch autorov, ÄŤo naopak o Pánovi PrsteĹ?ov povedaĹĄ nemĂ´Ĺľeme. :headphonedance:

no ale podobnosti tam su, nikdz nevies, od koho okopcil George Lucas od SW Wink
ale aspon mame rovnaky názor na Eragon vs. LOTR

Zabi ohyzda, zachrániš Stredozem!
www.lotrgame.forumup.sk
Pohlavie:ŽenaVrana
dunadan

Príspevky 68
Príspevok20.12.2007 - 18:04     Citovať
híí, tá otázka hore v ankete sa mi nepáči...ako sa dá porovnávať Tolkien s tým výrastkom, ktorý len skopíroval nápady iných?

nie nie, Eragona aj Eldesta som ÄŤĂ­tala a preÄŤĂ­tam si aj tretĂ­ diel, ale jedinĂ˝ dĂ´vod je to, Ĺľe Murtagh sa mi zdá veÄľmi prĂ­ĹĄaĹľlivĂ˝ Laughing ale ak by som si mala vybraĹĄ, jednoznaÄŤne Tolkien, Paoliniho knihy sĂş proste na oveÄľa nižšej Ăşrovni, aspoĹ? podÄľa mĹ?a...

a navyše to Chrisovi vyšlo po protekcií, to sa niekomu píšu knihy, keď mu ich mamka a otecko vydajú Laughing

Find me beneath the mistletoe
elf

Príspevky 144
Príspevok21.12.2007 - 07:19     Citovať
Vrana Napísal(a):
híí, tá otázka hore v ankete sa mi nepáči...ako sa dá porovnávať Tolkien s tým výrastkom, ktorý len skopíroval nápady iných?

nie nie, Eragona aj Eldesta som ÄŤĂ­tala a preÄŤĂ­tam si aj tretĂ­ diel, ale jedinĂ˝ dĂ´vod je to, Ĺľe Murtagh sa mi zdá veÄľmi prĂ­ĹĄaĹľlivĂ˝ Laughing ale ak by som si mala vybraĹĄ, jednoznaÄŤne Tolkien, Paoliniho knihy sĂş proste na oveÄľa nižšej Ăşrovni, aspoĹ? podÄľa mĹ?a...

a navyše to Chrisovi vyšlo po protekcií, to sa niekomu píšu knihy, keď mu ich mamka a otecko vydajú Laughing

Vrana, ty si mĂ´j ÄŤlovek! :thumbsup:

Pohlavie:ŽenaAmarante
vala

Príspevky 1660
Príspevok21.12.2007 - 12:32     Citovať
hehe, ďalší človek, ktorý to číta len kvôli nemu XDDD

Ak chceš vidieť oceán, musíš prejsť morom.
- Amarante
Reklama
elf

Príspevky 144
Príspevok21.12.2007 - 15:53     Citovať
Twisted Evil Teda baby! ÄŚĂ­taĹĄ nieÄŤo kvĂ´li prĂ­ĹĄaĹľlivej postave?
:coverlaugh: :coverlaugh: :coverlaugh:

Pohlavie:MužArcherLegolas
hobit

Príspevky 37
Príspevok15.08.2008 - 13:16     Citovať
Jasne ze tolkienovky to je Naj :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Nová téma Nová téma   Odpoveď Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strana 7 z 7

Google