Trochu neskoro, ale čo u. Keď som si to teraz vimol, vylejem si aj ja svoje srdiečko.
HP7 som prečítal ete v auguste po anglicky na PC. Som bol asi do tvrtej rána hore. Oči ma boleli. Ale úspene som to prečítal za menej ako 24 hodín hrubý čas čo je podža mňa dos good.
Asi najlepie napísaný diel, ale to bude aj tým, e som ho čítal ako jediný v originále. Ale čo sa týka príbehu, tak horie. Väčina knihy sa dala odhadnú u z predchádzajúcich dielov(pravda a na celé hollowsy). Vlastne jediná smr, ktorá ma prekvapila bol
Dobby. Päka bola asi najprekvapujúcejí diel(z mojho pohžadu). estka a sedmička sa u len tak viezli na tom, čo bolo vystavané v predchádzajúcich dieloch.
Jeden môj spoluiak chválil knihu, e bola skvelo rozohratá a následne perfektne rozpletená. Tak to musím nesúhlasi, lebo neviem ako vy, ale ja som mal viac krát pocit, e to bolo dobúchané na rýchlo a nie vetko bolo a tak premyslené. Teraz nemám na mysli nič konkrétne, ale skôr také zvlátne pocity typu: Tu niečo nie je v poriadku a Toto malo by ináč.
Teraz ma napadá asi len čas, kde sa spriatelia s Kreacherom. To mi nejako nesedol. Skôr som mal pocit, e JKR to rýchlo odbila aby im mohol Kreacher poveda o amulete. Oveža viac som čakal, e ho budú muči, ne e im vetko vyklopí a ete im aj začne vari.
No, ale to dúfam nevyznelo ako kritika. Celkovo dobrá kniha.
A ete k tomu epilógu: Tak ten ma totálne dorazil. A tá posledná veta. Niečo ako: Vetko bolo v poriadku. Proste epilóg ako vyitý pre totálnych HP fanov, ktorý plakali
keď Voldy, Harryho zabil.
Programming today is a race between software engineers stirring to build bigger and better idiot-proof programs, and the universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the universe is winning.