Harry Potter - téma hlavne o Deathly Hallows

Fórum o obľúbených knihách, spisovateľoch. Miesto pre vaše literárne počiny a mnoho iného.

Moderátor: Správcovia

Poslaťod Amrafel v 05.08.2007 - 20:21

nj, 31 a 32 kapitola bude vo filme urcite haluz
aura entuluva! zase svitne deň!
baruk khazad! khazad ai-menu! sekery trpaslíkov! idú na vás trpaslíci!
Obrázok užívateľa
Amrafel
hobit
hobit

Poslaťod Eowyn v 05.08.2007 - 23:51

epilog nema byt rozvinuty, nie je to kapitola ako taka, iba DOSLOV, nieco navyse... a vobec nebol zbytocny, dej tam aky-taky bol ale o to tam neslo ale o nejake ukoncenie celej sagy... si myslim... :oops:
Obrázok užívateľa
Eowyn
hobit
hobit

Poslaťod Ramgad v 06.08.2007 - 10:15

No tak potom je to divne ukoncenie, hrdinovia budu mat kopu deciek s originalnymi menami a nic...

Okrem toho aky koniec, JKR predsa nepovedala, ze konci... je jasne, ze ked skonci, zachvilu na nu vsetci zabudnu. Takze nas caka este koooopa kniziek o HP alebo volacom a vlastne to aj sama povedala, ze nikdy nehovor nikdy
podla mna na tom bude este dlho ryzovat
Obrázok užívateľa
Ramgad
hobit
hobit

Poslaťod Eowyn v 06.08.2007 - 14:31

njn nikdy nehovor nikdy.. ale sama povedala ze ak daco napise tak skor asi nieco ako uz napisala- dake ucebnice alebo nieco podobne ako Tajuplne zvery a ich vyskyt a Metlobal v priebehu vekov...

napisala epilog ako Harry posiela deti do skoly a tym ukoncila pribeh.. hotovo, finito...
nemyslim si ze budu dalsie knizky o Harrym Potterovi
Obrázok užívateľa
Eowyn
hobit
hobit

Poslaťod Atalanta v 08.08.2007 - 02:30

Ramgad píše:Cela kniha bola dobra, zaver nijak prekvapujuci, ale v pohode...
Co sa mi najviac nepacilo bol epilog, to bola najzbytocnejsia kapitola v knihe. Nechapem, naco to tam JKR davala, bolo to o nicom... ziaden dej, ziadne rozvinutie, ziaden zaver, proste kapitola onicom. Iba splet mnohych mien (akoze neutopit sa v spleti jamesov, lily, albusov severusov, rose atd...) a nic s nimi. Fakt nechapem naco :crazy:
Nj, tiez som sa v tych menach stratila.

Ale nastvala ma, zabila vela mojich oblubenych postav. :cry: Preco.... :(
"...like a bridge over troubled water I will ease your mind ... "
Obrázok užívateľa
Atalanta
elf
elf

Poslaťod Menelmacar v 09.08.2007 - 17:26

Takze konecne som precital cleu knihu, a mozem povedat, ze bola fakt uzasna od zaciatku az do (trochu divneho) konca, ktory mi tam sice celkom nesedel, ale aj tak to bola urcite najlepsia cast hp. skoda je ale, ze zomrelo fakt vela hlavnych postav, co ma zarmutilo, no dalo sa to predsa len cakat.
Mors unisera non est, abitus ad mortem est miser.
Smr nie je zlá, zlá je iba cesta k nej.
Obrázok užívateľa
Menelmacar
trpaslík
trpaslík

Poslaťod GrRrg v 21.02.2008 - 20:28

mne sa tato kniha najviac pacila a hlavne to ze nezacinala ako tie predtym, tak ze trvalo skoro tri kapitoly a az potom sa to rozbehlo
Obrázok
Obrázok užívateľa
GrRrg
hobit
hobit

Poslaťod Xaron v 21.02.2008 - 20:52

Ja som tuto knizku cital asi tak ze prve dve kapitoly z netoveho CZ predkladu a zvysok SK netovy preklad. A na prvy pohlad na par chyb,co si ale normalny clovek da v hlave dokopy,to bol nielen"cisty"preklad ale aj proste taky ako sa na knizku a HP patri :thumbsup:

Kedze som sa na EN neodhodlal a tuto novu som v ruke nemal a teraz by ma ani nebavila,mozno niekedy inokedy :thumbsup:
"Sine amore, nihil est vita.."
"I amar prestar aen. Han mathon ne nen, han mathon ne chae, a han noston ne wilith..."
Xaron
hobit
hobit

Poslaťod Menelya v 22.02.2008 - 21:14

Ako som uz spomenula, precitala som ju pred troma dnami. Mne sa to pacilo, a popravde, nemam nic proti tomu koncu (len skoda, ze Rowla nenapisala, ake profesie vykonavali Harry, Ron a Hermion - teda akurat tam spomenula Nevilla a to je vsetko)
...Never Say Never...
Obrázok užívateľa
Menelya
vala
vala

Poslaťod Xaron v 23.02.2008 - 13:09

Ja som uz napr.bol pred koncom a vedel som, ze sa tam niekde ma kiss-ovat hermiona z ronom,ale proste som to nejako prehliadol a potom si spominam ako som listoval v papieroch spat aby som to precital :D :thumbsup:
"I amar prestar aen. Han mathon ne nen, han mathon ne chae, a han noston ne wilith..."
Xaron
hobit
hobit

Poslaťod GrRrg v 11.03.2008 - 21:47

[quote="(len skoda, ze Rowla nenapisala, ake profesie vykonavali Harry, Ron a Hermion - teda akurat tam spomenula Nevilla a to je vsetko)[/quote]

to si mas domysliet,napr. Harry cistil zachody na ministerstve,Ron tak robil akurat vodicak na smetiarske auto a Hermiona ta bola urcite nejake B-ckova spisovatelka...

alee...asi boli seci aurori
Obrázok užívateľa
GrRrg
hobit
hobit

Poslaťod Atalanta v 14.03.2008 - 01:54

Takze, uz je iste, ze film sa rozdeli na dva diely.
Neviem, ci je to dobry napad, to sa uvidi, iked mne by stacil aj jeden trojhodinovy film.
Ale som velmi rada, ze reziu dostal David Yates.
"...like a bridge over troubled water I will ease your mind ... "
Obrázok užívateľa
Atalanta
elf
elf

Poslaťod Menelya v 14.03.2008 - 02:31

Co maju vsetci s tou dvojdielnou maniou??...Najprv Hobit, teraz aj Potter,..no ja neviem,...ved sa nechame prekvapit :wink:
...Never Say Never...
Obrázok užívateľa
Menelya
vala
vala

Poslaťod Astowel v 22.12.2008 - 14:32

HArry Potter je fantastická sága a siedmy diel to krásne završuje lebo v JKR diele sa prekrýva fantazijný svet s normálnym Anglickom. JKR je profesionálka.
Obrázok užívateľa
Astowel

Poslaťod Xaron v 22.12.2008 - 17:10

atalanta píše:Takze, uz je iste, ze film sa rozdeli na dva diely.
Neviem, ci je to dobry napad, to sa uvidi, iked mne by stacil aj jeden trojhodinovy film.
Ale som velmi rada, ze reziu dostal David Yates.

Mno vzhladom nato ze napriklad 5ka skoro dve 6ky..avsak v 5ke hoodne omaciek(co ale niekomu vadi niekomu nie)
Myslím ze sa rozhodli vytazit asi z dejovosti 6ky co najviac a jednak im tiez doslo ze ked urobia z jedneho filmu dva zarobia ooovel viac..navyse ked to bude ako je v tejto dobe obycajne..prva cast(ak s nemylim az v lete?tiez sa mi HP spaja skôr zo zimnejsim obdobim..)a druha az o rok.. :wink:
Xaron
hobit
hobit

Poslaťod TadeᚠMortimer Cato v 06.04.2009 - 22:29

Trochu neskoro, ale čo už. Keď som si to teraz všimol, vylejem si aj ja svoje srdiečko. :D

HP7 som prečítal ešte v auguste po anglicky na PC. Som bol asi do štvrtej rána hore. Oči ma boleli. Ale úspešne som to prečítal za menej ako 24 hodín hrubý čas čo je podža mňa dos good.
Asi najlepšie napísaný diel, ale to bude aj tým, že som ho čítal ako jediný v originále. Ale čo sa týka príbehu, tak horšie. Väčšina knihy sa dala odhadnú už z predchádzajúcich dielov(pravda až na celé hollowsy). Vlastne jediná smr, ktorá ma prekvapila bol Dobby. Päka bola asi najprekvapujúcejší diel(z mojho pohžadu). Šestka a sedmička sa už len tak viezli na tom, čo bolo vystavané v predchádzajúcich dieloch.

Jeden môj spolužiak chválil knihu, že bola skvelo rozohratá a následne perfektne rozpletená. Tak to musím nesúhlasi, lebo neviem ako vy, ale ja som mal viac krát pocit, že to bolo dobúchané na rýchlo a nie všetko bolo až tak premyslené. Teraz nemám na mysli nič konkrétne, ale skôr také zvláštne pocity typu: Tu niečo nie je v poriadku a Toto malo by ináč.
Teraz ma napadá asi len čas, kde sa spriatelia s Kreacherom. To mi nejako nesedol. Skôr som mal pocit, že JKR to rýchlo odbila aby im mohol Kreacher poveda o amulete. Oveža viac som čakal, že ho budú muči, než že im všetko vyklopí a ešte im aj začne vari.

No, ale to dúfam nevyznelo ako kritika. Celkovo dobrá kniha.

A ešte k tomu epilógu: Tak ten ma totálne dorazil. A tá posledná veta. Niečo ako: Všetko bolo v poriadku. Proste epilóg ako vyšitý pre totálnych HP fanov, ktorý plakali keď Voldy, Harryho zabil.
“Programming today is a race between software engineers stirring to build bigger and better idiot-proof programs, and the universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the universe is winning.”
Obrázok užívateľa
TadeᚠMortimer Cato

Poslaťod Elendilka v 01.05.2009 - 21:26

na sedmicku mamstale tazke srdiecko...pripadalo mi, ze celych tych sedem knih malo spiet k nadhernemu znicujeucemu koncu nie len pre citatela, ale aj pre samotnych hrdinov. To, ze Voldyho zabil v podstate vlastny prutik, no prepac mi to JKR, ale takto sa kamaratit nebudeme.
Inak bola kniha celkovo fajna, no k slzam ma nedojala. A to som hardcore potterak. Jedine, kedy som si oci pretierala, bolo ked mi zabila Freda.

Inak mam najoblubenejsiu stvorku :)

// edit mashishka: nebudeme prezrádza kto umrel, ani osud ostatných postáv, kto chce, môže si text označi, aby si prečítal celý príspevok. Pre budúcnos poprosím všetkých, nech sú ohžaduplní a neprezrádzajú dej u kníh, nie tak rutinne čítaných na tomto fóre... to sa nepatrí... Tento edit platí aj pre pár iných príspevkov...
Obrázok užívateľa
Elendilka

Poslaťod Isildur v 02.05.2009 - 19:55

dobra kniha cital som ju este ked som bol v anglicku
I LOVE MY YORKIE
Obrázok užívateľa
Isildur

Poslaťod Elendilka v 03.05.2009 - 00:04

Ja som sedmicku kupovala na polnocnom predaji v anglictine a mala som fotku v novinach :) hehe...

ps: ospravedlnujem sa za prehresok.
Obrázok užívateľa
Elendilka

Poslaťod Isildur v 03.05.2009 - 09:40

v akych novinach to bolo???
I LOVE MY YORKIE
Obrázok užívateľa
Isildur

Poslaťod Elendilka v 03.05.2009 - 10:30

V Smecku :) bola som tam, ako mrvim v tom regaliku s pottermi :)
Obrázok užívateľa
Elendilka

Re: Harry Potter - téma hlavne o Deathly Hallows

Poslaťod Morganela v 11.08.2009 - 15:41

Zabijala som nudu na nete a nahodou som nasla toto :D. Jedi a Spock nemaju chybu.

Obrázok
"I'll be never yours. I have brave defender and he will kill you if you touch me.
Would be better if I died than I should belong to you."

Obrázok
Obrázok užívateľa
Morganela
trpaslík
trpaslík

Predchádzajúci

Späť na Literatúra

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia