Chceš sa zapojiť do diskusií na našom fóre a
stať sa členom komunity panprstenov.com?
Tak neváhaj a registruj sa.

Obsah fóra forum.panprstenov.com » Pod Oslavovým stromom

Dodatky

Pohlavie:ŽenaNiromwell
vala

Príspevky 1663
Príspevok09.10.2007 - 20:14     Dodatky Odpovedať s citátom
Takže, čo sa vám tam páčilo, čo nové vás tam najviac zaujalo, prípadne čo vám chýba a vôbec všetko, čo sa och týka.

Začnem: Prvý a dlho jediný dodatok, čo som čítala bol z Análov kráľov a panovníkov Príbeh Aragorna a Arwen :wub: a bolo to super, lebo to bol v podstate pekný životopis, veľmi ma potešil. tiež som sa v inom dodatku dozvedela viac o Celebrian, lebo tá mi nikdy nešla z hlavy
Pohlavie:MužAmrafel
vala

Príspevky 315
Príspevok09.10.2007 - 20:27     Odpovedať s citátom
ja tie prve dva, na ostatne som kaslal Smile

ale tolkien tam mohol dat nieco viac o harade a rhune

aura entuluva! zase svitne deň!
baruk khazad! khazad ai-menu! sekery trpaslíkov! idú na vás trpaslíci!
Pohlavie:Ženaalayn
vala

Príspevky 330
Príspevok10.10.2007 - 16:34     Odpovedať s citátom
mne sa najviac pacil o aragornovi a arwen :applause: to bol taky pekny pribeh i ked som si na jeho konci trochu poplakala Crying or Very sad ale aj tak je kraasny
vala

Príspevky 1663
Príspevok10.10.2007 - 17:03     Odpovedať s citátom
Presne, na konci PAaA to bolo také čudné pocity ako na konci celého PP, posledná lod, zelený hrob... Crying or Very sad
vala

Príspevky 330
Príspevok17.10.2007 - 17:13     Odpovedať s citátom
hej ako dojemne to tam bolo napisane ze lahla si na kopec a tam zomrela jej hrob tam bude naveky Crying or Very sad aj aragornova smrt ma dostala ja som sice vedela ze je to clovek a ze umre ale ked som otom citala tak to bolo take hrozne Crying or Very sad ale krasne zaroven :wub: dojemne
vala

Príspevky 1663
Príspevok17.10.2007 - 17:17     Odpovedať s citátom
Ani nie že naveky, ale kým bude rásť elanor a niphredil a kým si budú ľudia rozprávať tento príbeh Crying or Very sad
Je to celĂ˝ záver spoloÄŤenstva, pre mĹ?a tento dodatok ukonÄŤil celĂ©ho Pána prsteĹ?ov
Pohlavie:Ženamashishka
admin

Príspevky 3184
Príspevok17.10.2007 - 20:54     Odpovedať s citátom
Je to hlavne romanticke nie? Ze ona bez neho nemohla zit. Taka laska to je fakt ze WAU!

vala

Príspevky 1663
Príspevok17.10.2007 - 21:54     Odpovedať s citátom
Veru, a stále mi vrta v hlave, Ĺľe ÄŤo ich deti, vraj v 4. veku uĹľ boli panovnĂ­ci ako Denethor alebo horší. ÄŚo potom Eldarion? A ich dcĂ©ry? UrÄŤite bola aspoĹ? jedna ješitne bojovná a chladne oddaná ako Eowyn, tak si to nejako predstavujem... Toto mi v dodatkoch chĂ˝balo, ani zmienka o tom, akĂ­ vlastne boli, nemusel tam daĹĄ ich osudy, to by sa stále niekto doĹľadoval dalších, ale aspoĹ? kto to boli? :unsure:
vala

Príspevky 330
Príspevok18.10.2007 - 14:06     Odpovedať s citátom
hej aj mne to tam chybalo ale co uz..ja neviem ale mne to niako nesedi zeby ich deti boli nejaki zli panovnici ved ked ich vychovavali aragorn a arwen :disgus: no ja fakt ze neviem skoda tolkien to tam mohol dat Sad
Pohlavie:MužGandalf158
dunadan

Príspevky 93
Príspevok18.10.2007 - 19:20     Odpovedať s citátom
Musis sa na to pozerat tak, ze Tolkien tam dal to, co on pokladal za dolezite.
Reklama
Pohlavie:MužAiwendill
vala

Príspevky 1719
Príspevok19.10.2007 - 08:44     Odpovedať s citátom
alayn Napísal(a):
hej aj mne to tam chybalo ale co uz..ja neviem ale mne to niako nesedi zeby ich deti boli nejaki zli panovnici ved ked ich vychovavali aragorn a arwen :disgus: no ja fakt ze neviem skoda tolkien to tam mohol dat Sad

ale tolkien nemal na mysli Eldariona a jeho sestry, ale ich dalsich potomkov, teda Aragornovych vnukov, pravnukov atd. Lebo na tych by sa uz nedostala ta normalna vychova a postupne by to tak degradovalo na nizsiu uroven.,.
vala

Príspevky 330
Príspevok19.10.2007 - 11:58     Odpovedať s citátom
aha tak uz to chapem Smile lebo musim sa priznat ze ma to dost trapilo Smile
vala

Príspevky 1663
Príspevok19.10.2007 - 11:59     Odpovedať s citátom
A je vôbec niekde niečo napísané (od toliena, v nejakej knihe) o Eldarionovi?
vala

Príspevky 330
Príspevok19.10.2007 - 12:00     Odpovedať s citátom
mam taky pocit ze nie :disgus: ale mohlo by to byt zaujimave Smile
vala

Príspevky 1663
Príspevok19.10.2007 - 12:05     Odpovedať s citátom
lebo ma to potom privádza ku špekulícii, či sa vôbec dostal na trón, či nezomrel nejakou predčasnou smrťou alebo také niečo...
vala

Príspevky 330
Príspevok19.10.2007 - 12:07     Odpovedať s citátom
och prepana Razz to snad nie!!ale inac tam v dodatku o aragornovi a arwen tam bolo ze eldariona aragorn korunoval takze asi nie Smile
vala

Príspevky 1663
Príspevok19.10.2007 - 12:08     Odpovedať s citátom
alayn Napísal(a):
och prepana Razz to snad nie!!ale inac tam v dodatku o aragornovi a arwen tam bolo ze eldariona aragorn korunoval takze asi nie Smile

jups, ako to, že som si to nikdy nevšimla Embarassed
vala

Príspevky 1719
Príspevok19.10.2007 - 14:27     Odpovedať s citátom
ono sa tam pise, ze eldarion bol aragornov a arwenin syn, ze mal niekolko sestier (nezisteny pocet) a ze vladol 100 rokov, teda do roku 170 4V, ak ma pamat neklame...
Pohlavie:MužAmrafel
vala

Príspevky 315
Príspevok19.10.2007 - 19:23     Odpovedať s citátom
novy tien sa odohrava pocas eldarionovej vlady, nie?

aura entuluva! zase svitne deň!
baruk khazad! khazad ai-menu! sekery trpaslíkov! idú na vás trpaslíci!
vala

Príspevky 1719
Príspevok20.10.2007 - 09:19     Odpovedať s citátom
no hej, niekedy pocas eldarionovej vlady po dokonceni findegilovej kopie cervenej knihy. Ale JRRT zanechal novy tien uz po asi 12 stranach, lebo sa mu zdalo to, co som napisal vyssie, ze dalsie zlo by uz asi nebolo vhodne a ze ostatni panovnici po eldarionovi by uz boli iba take male nic...
Reklama
vala

Príspevky 330
Príspevok07.03.2008 - 19:38     Odpovedať s citátom
podla mna je to dobre ked sa uz dalej nezaoberal dalsimi gondorskymi panovnikmi ved to by potom nemalo konca vediet skoncit v pravy cas je umenie Smile
Pohlavie:MužFingolfin Naermarth
vala

Príspevky 860
Príspevok31.05.2008 - 21:14     Odpovedať s citátom
aj podľa mňa už musel Tolkien spozorovať, že tých záporákov už snáď bolo dosť a preto zanechal písanie Nového tieňa (nedá mi hodiť narážku na to, že po 3-násobnom vybití všetkých ohyzdov na našom fóre Stredozem už asi tiež všetci pochopili, že toho bolo dosť)

mňa najviac zaujal dodatok o Durinovom ľude (alebo nejak tak sa to volalo) a ešte sa dal čítať aj ten o Aragornovi a Arwen

Pravda je pravda a jediné, čo môžeš urobiť, je žiť s ňou.
Pohlavie:ŽenaAlmiel
vala

Príspevky 920
Príspevok31.05.2008 - 22:16     Odpovedať s citátom
Fingolfin Naermarth Napísal(a):

mňa najviac zaujal dodatok o Durinovom ľude (alebo nejak tak sa to volalo) a ešte sa dal čítať aj ten o Aragornovi a Arwen

Aj podla mňa bol Durinov Lud zaujímavý, ved ked sa o trpaslíkoch tak vela nepíše vždy ma poteší ked sa dozviem niečo nové...a o Aragornovi, no som sa aspoň dozvedelo o jeho živote pred príchodom na scénu.. Very Happy
Pohlavie:ŽenaMenelya
vala

Príspevky 2750
Príspevok31.05.2008 - 23:02     Odpovedať s citátom
Mna zasa zaujali dodatky o pismach (tengwar) a kalendaroch, najma elfskych...zaujimavo sa u nich pocitaju roky - 1 elfsky = 144 ludskych,..to je huste Smile

...On nás zo svojej vôle zrodil slovom pravdy, aby sme boli ako prvotiny jeho stvorenia...
Odoslať novú tému Nová téma   Odpovedať na tému Pošli odpoveď Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Google