prepokladanĂ˝ dĂĄtum vydania 18.4.2007.
Podrobnosti o expedĂcii
na strĂĄnke Platby a doruÄenie.
VydavateÄž: Slovart
Rok vydania: 2007
PoÄet strĂĄn: 184
Jazyk: slovenÄina
Väzba: Tvrdå väzba / Hardback
ISBN: 978-80-8085-285-6
Kniha je prĂĹĽaĹžlivo vyrozprĂĄvanĂ˝ prĂbeh s mnohĂ˝mi dejovĂ˝mi zvratmi, vystupujĂş v Ĺ?om elfovia, trpaslĂci, boĹžskĂŠ sily aj celĂ˝ rad nepriateÄžov, znĂĄmych aj z PĂĄna PrsteĹ?ov. Autor ho zanechal v nie celkom dokonÄenej podobe a dopracoval ho jeho syn.
Viac info:
Nikdy nevydanĂ˝ romĂĄn J. R. R. Tolkiena HĂşrinove deti vyjde v Anglicku 17. aprĂla 2007. HneÄ na druhĂ˝ deĹ?, 18. aprĂla, vychĂĄdza kniha v slovenÄine.
PrichĂĄdza legenda z DĂĄvnoveku,
odohrĂĄvajĂşca sa tisĂcky rokov pred udalosĹĽami, ktorĂŠ sa opisujĂş v PĂĄnovi PrsteĹ?ov.
HĂşrinove deti sĂş jednĂ˝m z troch âveÄžkĂ˝ch prĂbehovâ na ktorĂ˝ch Tolkien pracoval poÄas svojho celĂŠho Ĺživota. Nikdy vĹĄak nepredpokladal, Ĺže by toto dielo mohol dokonÄiĹĽ. VÄaka jeho synovi Christopherovi, ktorĂ˝ spracoval mnoho konceptov a nĂĄÄrtov, uzrel tento veÄžkolepĂ˝ prĂbeh svetlo sveta.
Kniha HĂşrinove deti je prĂĹĽaĹžlivo vyrozprĂĄvanĂ˝ prĂbeh s mnohĂ˝mi dejovĂ˝mi zvratmi. VystupujĂş v Ĺ?om elfovia, trpaslĂci, boĹžskĂŠ sily, a aj celĂ˝ rad nepriateÄžov, znĂĄmych uĹž z PĂĄna PrsteĹ?ov. HĂşrin, pĂĄn z Dor-lĂłminu, vzdoruje Morgothovi, ktorĂ˝ predstavuje zlo. Ten ho zajme a uvalĂ kliatbu naĹ?ho aj na jeho rodinu, na jeho syna TĂşrina a dcĂŠru NiĂŤnor. TĂşrin je odvĂĄĹžny muĹž, ktorĂ˝ sa vyznamenĂĄva v bojoch proti MorgothovĂ˝m spojencom, ale kliatba poznaÄĂ jeho osud.
Tolkienov syn Christopher bol uĹž pred 50 rokmi tvorcom dĂ´leĹžitĂ˝ch mĂĄp, neodmysliteÄžnej sĂşÄasti PĂĄna PrsteĹ?ov. Pri HĂşrinovĂ˝ch deĹĽoch to bol prĂĄve on, kto sa postaral o vytvorenie detailnĂ˝ch mĂĄp.
Alan Lee, ilustrĂĄtor Hobita a PĂĄna prsteĹ?ov, a tieĹž drĹžiteÄž Oscara za dizajn vo filmovej trilĂłgii PĂĄn PrsteĹ?ov, bol poverenĂ˝ navrhnúż a vytvoriĹĽ prebal na HĂşrinove deti a farebnĂŠ ilustrĂĄcie v knihe.

aspon dufam ked nemyslim 

to musim zohnat, aj keby traktory padali...
kreativita a fantazia budu odmenene
ta akoze moje poviedky sa aj tak nezaujatym ludom nepacia, ale za pokus to stoji... a ako presne mas namysli tu odmenu??