Ktora z Tolkienovych knih je vasa najoblubenejsia?

Diskusia o dielach J.R.R. Tolkiena, všetko od detsky naivného Hobita až po epický Silmarillion

Moderátor: Správcovia

Ktora z nizsie uvedenych knih je vasa najoblubenejsia?

Silmarillion
28
34%
Hobbit
6
7%
Pán Prsteňov:Spoločenstvo prsteňa
9
11%
Pán prsteňov:Dve veže
8
10%
Pán prsteňov:Návrat kráža
31
38%

Celkom hlasov : 82

Poslaťod Legolas17 v 20.09.2007 - 19:36

Mne sa tiez najviac paci Silmarion.Je to celkom tazke citanie bo je tam strasne vela mien, ktore je si treba zapametat.Vlastne su tam velmi dobre dejiny a historia z prvych vekov. .Mne sa lubil o Fingoflinovy :applause: Hurihove deti tiez neboli zle ale je to vlastne to co bolo v Silmarion :D
Kazdy den zite ako by to mal byt Vas posledny!:D
Obrázok užívateľa
Legolas17

Poslaťod Niromwell v 20.09.2007 - 19:52

nj je to ťažšie čítanie a ja to čítam skôr na etapy, bo toho chcem stále veľa stihnúť, a tak mi niektoré informácie vypadávajú :oops: aj preto sa mi asi viac páči trilógia, no určite viem, že Silmarillion ešte párkrát prečítam, ak zoženiem :)
Obrázok užívateľa
Niromwell
vala
vala

Poslaťod Faramir v 22.09.2007 - 21:46

ja som silmar precital asi tak dva krat na rychlo,a viem z toho ledatak.......ale teraz sa ho chystam citat este raz a pomaly
Obrázok
Obrázok užívateľa
Faramir

Poslaťod Menelya v 22.09.2007 - 22:25

Silmarillion patri medzi moje naj naj knihy, ako som uz spomenula. Prvykrat som ju citala naschval pomalicky, plnymi duskami, aby mi to neuslo tak rychlo...A samozrejme, Silm sa neda citat len raz, to je jasne. Minimalne plati to, co stale hovorim: prvy raz na zoznamenie, druhy raz na pochopenie :)
...Never Say Never...
Obrázok užívateľa
Menelya
vala
vala

Poslaťod Niromwell v 22.09.2007 - 22:59

Menelya píše:A samozrejme, Silm sa neda citat len raz, to je jasne. Minimalne plati to, co stale hovorim: prvy raz na zoznamenie, druhy raz na pochopenie :)

Súhlsím. Moj brat to čítal prvý a robil si pritom poznámky, ktoré mi, ked som začala čítať aj ja, veľkodušne odovzdal :coverlaugh: čítam Silm. prvýkrát a z prvých troch bitiek si nepamätám skoro nič, jasné okno :coverlaugh:
Obrázok užívateľa
Niromwell
vala
vala

Poslaťod Menelya v 22.09.2007 - 23:03

Niromwell píše:
Menelya píše:A samozrejme, Silm sa neda citat len raz, to je jasne. Minimalne plati to, co stale hovorim: prvy raz na zoznamenie, druhy raz na pochopenie :)

Súhlsím. Moj brat to čítal prvý a robil si pritom poznámky, ktoré mi, ked som začala čítať aj ja, veľkodušne odovzdal :coverlaugh: čítam Silm. prvýkrát a z prvých troch bitiek si nepamätám skoro nič, jasné okno :coverlaugh:

Neboj Nir, to vsetko sa ti postupom casu ozrejmi a uz nebude ziadne okno :wink: :)
...Never Say Never...
Obrázok užívateľa
Menelya
vala
vala

Poslaťod v_l_a_d_o v 05.12.2007 - 08:31

Ja mám krásne spomienky na čítanie Dvoch veží (to úplne prvé) a preto som dal tie, neviem prečo, mám ich najradšej...
Obrázok užívateľa
v_l_a_d_o

Poslaťod Efialth v 06.02.2008 - 10:34

Ja mam najradsej knihu Spolocenstvo prstena ktoru som precital minimalne 3 krat po slovensky a teraz ju citam druhy krat anglicky. Neviem preco, ale ma v sebe akesi caro ktore ju u mna pasuje na prve miesto :wink:
Často je treba väčšej odvahy k tomu svoj názor zmeni, než za ním pevne stá. (Ch.F.Hebbel )
Obrázok užívateľa
Efialth

Poslaťod Sivy putnik v 11.08.2008 - 15:52

Ja som dal Navrat Krala - je to skvela knizka ktora zakoncuje putovanie spolocensta a tak obsahuje vsetky rozuzlenia a hlavne obsahuje dodatky ktore sa venuju celej historie stredozeme.
Obrázok užívateľa
Sivy putnik
hobit
hobit

Poslaťod Morganela v 13.02.2009 - 22:34

Silmarillion
Preco? Lebo napriek svojej komplexnosti a neskutocnemu poctu hlavnych postav, ktorych mena sa tak zle pamataju :), zakazdym dokaze strhnut moju pozornost, ze svet okolo mna sa stava druhou realitou a ja sa uplne prenesiem do sveta Ardy. Kebyze nemam ku kniham priam nasilnicky vztah, tak by som zaspavala so Silmarillionom pod vankusom :).
"I'll be never yours. I have brave defender and he will kill you if you touch me.
Would be better if I died than I should belong to you."

Obrázok
Obrázok užívateľa
Morganela
trpaslík
trpaslík

Poslaťod Menelya v 13.02.2009 - 23:11

Morganela píše:Silmarillion
Preco? Lebo napriek svojej komplexnosti a neskutocnemu poctu hlavnych postav, ktorych mena sa tak zle pamataju :), zakazdym dokaze strhnut moju pozornost, ze svet okolo mna sa stava druhou realitou a ja sa uplne prenesiem do sveta Ardy. Kebyze nemam ku kniham priam nasilnicky vztah, tak by som zaspavala so Silmarillionom pod vankusom :).

Velmi dobra volba, na diela majstra Tolkiena mam rovnaky nazor, aj u mna Simarillion boduje, hoci niektore kapitoly z Nedokoncenych pribehov mu dost konkuruju :wink:
...Never Say Never...
Obrázok užívateľa
Menelya
vala
vala

Poslaťod Morganela v 14.02.2009 - 11:33

Hm, kedy sa pravdepobodne v Silmarillione vyskytovala plna verzia pribehu o Hurinovych detoch, asi by som mala pocit, ze lepsiu knihu ani nejde napisat ci zostavit (ale i tak, Sil. je the best :)).
"I'll be never yours. I have brave defender and he will kill you if you touch me.

Obrázok
Obrázok užívateľa
Morganela
trpaslík
trpaslík

Poslaťod Athlan v 14.02.2009 - 14:55

Tak na toto som uz odpovedal v tvojej ankete tusim. :) A i u mna vyhrava Silmarilion,ale na miesta je velmi nudny.. :disgus: Tie Beleriandske rise a t.d.Teda,co si Tolkien namyslal..Ze si budem pamatovat kazdu jeho rieku,horu a pod.? :o Ale inak best.. :thumbsup:
Im nothing without God.
The world is changed.
I feel it in the water.
I feel it in the Earth.
I smell it in the air.
Obrázok užívateľa
Athlan

Poslaťod Menelya v 14.02.2009 - 15:20

Tolkien si podla mna urcite nezelal, aby sa niekto ucil jeho nazvy riek a pohori naspamat,...ale podla mna je zaujimave citanie, ak si popri tom listujes v mapke, v akych koncinach sa dej odohraval...teda aspon mne to velmi vyhovovalo pri citani :wink: ...holt ale sto ludi, sto chuti, to uznavam
...Never Say Never...
Obrázok užívateľa
Menelya
vala
vala

Poslaťod Gollum v 14.02.2009 - 15:29

Na Silmarilliona som ešte trocha malý, ale ináč Hobit, Húrinove deti, a LOTR 1, 2, 3 sú dobré a najlepšia podža mňa asi 2
:rohirrim: vs :shelob:= :aid: pre rohančana
Obrázok užívateľa
Gollum

Poslaťod Morganela v 14.02.2009 - 18:07

Dodnes nechapem, ako sa mi podarilo prerozpravat dopodrobna cely pribeh Silmarillionu braskovi, lebo bol prilis lenivy, aby si to precital (a ja som zas nemohla zniest, ze by moja surodenecka bunka po svete pobehovala bez toho, aby nepoznala aspon co-to z Tolkienovho sveta :D), bez toho, aby mal v tom nejaky zmatok.
A na Silmarillione a ostatne na celej jeho tvorbe je krasne prave to, co spominala Menelia, ked si mozes "realne" pozriet, kde sa to odohravalo a pod.

Obrázok
Obrázok užívateľa
Morganela
trpaslík
trpaslík

Poslaťod Fingolfin Naermarth v 14.02.2009 - 18:44

jedina nudna cast sa mi zdalo zrodenie Ardy ci co, ked som ho cital prvy krat. Inak to bolo v pohode a aj tie fakty pridavaju na celkovom dojme.
Everyone dies, but not every man really lives.

Zabi ohyzda, zachrániš Stredozem!
Obrázok užívateľa
Fingolfin Naermarth
dunadan
dunadan

Poslaťod Fealiath v 15.02.2009 - 02:21

Mne sa preave ze zrodenie Ardy celkom ratalo a na nervy mi liezli opisy kto, kde kedy presne a ako siel. Bitky som mal rad, to je proste nieco, co milujem. A ano, mam najradsej Silmarilion, vyplna totiz prazdne miesta pred LOTRom.
Obrázok

Pre nostalgikov - staré fórum
http://beta.panprstenov.com/

Kto vysvetlí Radeonovi, že the sa nedáva pred mená, má u mňa pri najbližšom stretnutí pivo, alebo kofolu, proste whatever :)
Obrázok užívateľa
Fealiath
vala
vala

Poslaťod Isildur v 15.02.2009 - 10:11

Silmarilion a Narn i Hin Hurin
:book:

//edit by Radeon: Aj dôvody by za zišli :redtherules:
Obrázok užívateľa
Isildur

Re: Ktora z Tolkienovych knih je vasa najoblubenejsia?

Poslaťod Halbarad v 19.06.2009 - 15:51

dosť ťažke rozhodovanie, ale dal som silmarilion
aj ked prve kapitoly "hudba ainur" ma moc nebavili, neskor som sa dostal do toho, a už ma od tej knihy nedalo odtrhnúť :thumbsup: :thumbsup:
This is legend...... Obrázok dary !!
Obrázok užívateľa
Halbarad

Predchádzajúci

Späť na Pod Oslavovým stromom

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia